WILLIAM WEST Afp
AUSTRALIAN OPEN

Velika fešta australskog tenisa: Kokkinakis i Kyrgios otišli do samoga kraja!

Bilo je to prvo sveaustralsko finale parova na prvom Grand Slam turniru sezone od 1980. godine
Piše: HinaObjavljeno: 29. siječanj 2022. 14:59

U finalu muških parova na Australian Openu, velikoj fešti australskog tenisa, Thanasi Kokkinakis i Nick Kyrgios svladali su Matthewa Ebdena i Maxa Purcella sa 7-5, 6-4.

Bilo je to prvo sveaustralsko finale parova na prvom Grand Slam turniru sezone od 1980. godine, a svi sudionici finala lovili su svoj premijerni Grand Slam trofej u karijeri. Na kraju su u tome uspjeli Kokkinakis i Kyrgios koji su na turnir došli uz uručenu pozivnicu organizatora. Još je jednom meč Kokkinakisa i Kyrgiosa pratila naelektrizirana atmosfera na tribinama pa je na samom kraju meča izbačeno troje navijača sa stadiona.

Ebden i Purcell nisu imali ni jednu break priliku tijekom finala, dok su Kokkinakis i Kyrgios u prvom setu iskoristili četvrtu kod 5-5, dok su u drugom setu ključni korak prema slavlju napravili oduzimanjem servisa suparnika kod 3-3.

Podsjetimo kako su Kokkinakis i Kyrgios u drugom kolu, sa 7-6(8), 6-3, pobijedili hrvatsku kombinaciju Mektić i Pavić, inače najbolji svjetski par. Australian Open, finale (parovi): Thanasi Kokkinakis / Nick Kyrgios (Aus) - Matthew Ebden / Max Purcell (Aus) 7-5, 6-4

image
AARON FRANCIS Afp

Linker
11. kolovoz 2022 17:10