Getty Images
ROLAND GARROS

VELIKA OČEKIVANJA OD HRVATA U ROLAND GARROSU Čak četiri naša tenisača su nositelji u parovima i sva četiri dolaze s titulama na zemlji

Piše: Davor BurazinObjavljeno: 27. svibanj 2019. 14:01

Sva četiri hrvatska aduta su nositelji u igri parova u Roland Garrosu i sva četiri dolaze s titulama na zemlji. Nikola Mektić i Franko Škugor osvojili su Masters 1000 turnir u Monte Carlu, u subotu je Mate Pavić s Oliverom Marachom pobijedio u Ženevi, a Ivan Dodig s Edouardom Roger-Vasselinom u Lyonu.

Lani su naši tenisači imali odlične rezultate u Roland Garrosu, Pavić je bio dvostruki finalist (s Marachom u paru, s Gabrielom Dabrowski u miksu), Dodig je s Latishom Chan svladao upravo Pavića i Dabrowski u finalu, a Mektić je bio polufinalist s Alexanderom Peyom.

Ovo su parovi 1. kola:

Tenisači: Marach, Pavić (4) - Nedunchezhiyan, M. Zverev, Mektić, Škugor (5) - Cuevas, F. Lopez, Dodig, Roger-Vasselin (12) - Kecmanović, Ruud.

Tenisačice: Jurak, Olaru (16) - Friedsam, Siegemund, Cornet, Martić - Guarachi, Zidanšek. (db)

Federer nakon 1455 dana

Rogera Federera nije bilo u Roland Garrosu 1455 dana, otkako je u četvrtfinalu 2015. godine poražen od Stana Wawrinke. Sljedeću godinu je preskočio zbog problema s koljenom i leđima, pa onda sljedeće dvije uopće nije htio igrati na zemlji, a ove se predomislio. Uvrstio je u kalendar Madrid i Roland Garros, pa još u međuvremenu dodao Rim.

REUTERS/Matteo Ciambelli
REUTERS

Nije nevažno spomenuti da je 37-godišnji Švicarac upravo u Roland Garrosu debitirao na Grand Slam turnirima prije točno 20 godina i da je otad osvojio rekordnih 20 Grand Slam titula. Jednu i u Roland Garrosu prije deset godina. Federer je bez ikakvih problema svladao Lorenza Sonega i to mu je bila 60. uzastopna pobjeda u 1. kolu na Grand Slam turnirima, posljednji put je izgubio na startu od Luisa Horne 2003. u - Roland Garrosu. Mjesec dana poslije u Wimbledonu je osvojio prvu titulu.

Linker
04. svibanj 2024 00:18