Borna Gojo

 Pa Images/Alamy/Profimedia
ROLAND GARROS

Velika pobjeda u Parizu: Borna Gojo srušio veterana iz susjedstva, na dva koraka je od glavnog ždrijeba

Splićanin je odigrao besprijekoran prvi set, u kojem je izgubio samo sedam poena
Piše: Vladimir ZrinjskiObjavljeno: 22. svibanj 2023. 17:56

Još dvije pobjede dijele Bornu Goju od plasmana u glavni ždrijeb Roland Garrosa, nakon što je na startu kvalifikacija sa 6:0, 4:6, 6:4 svladao bosanskohercegovačkog tenisača Damira Džumhura.

Protiv 31-godišnjaka koji je nekoć bio na pragu ulaska u Top 20 ATP ljestvice, a sada drži 174. mjesto, Gojo je odigrao besprijekoran prvi set u kojem je izgubio tek sedam poena te upisao 15 winnera.

U drugom setu Džumhur se vratio u život breakom za 3:2 koji više nije ispuštao, premda je Gojo u sljedećem gemu imao dvije lopte za povratak.

Treći set obilovao je pogreškama s obje strane (Gojo 17, Džumhur 18) i breakovima: Splićanin je poveo 3:1, njegov suparnik okrenuo na 4:3 sa servisom, a onda izgubio tri uzastopna gema i oprostio se od Pariza. Gojo je realizirao četvrtu meč-loptu.

Suparnik u drugom kolu kvalifikacija bit će mu bolji iz meča između Čileanca Tabila i Talijana Nardija, koji je u tijeku. Gojo je prošle godine upravo u Roland Garrosu prošao kvalifikacije i debitirao na Grand Slamovima, pobijedivši u prvom kolu Talijana Giannessija.

Linker
17. travanj 2024 03:33