Julian Finney/Getty Images
PIŠE NEVEN BERTIČEVIĆ

VELIKI INTERVJU GORANA IVANIŠEVIĆA ZA SPORTSKE NOVOSTI London opet zove: 'Federer i Čilić najveći su i zapravo jedini favoriti Wimbledona!'

Piše: Neven BertičevićObjavljeno: 04. lipanj 2018. 19:33

​Goran Ivanišević ove će godine preskočiti Roland Garros. Turnir kojem se često vraćao i igrao u društvu svojih veterana, pa čak jednom s Michaleom Stichom pobijedio, ove se sezone ne uklapa u planove našeg majstora jer su se prioriteti promijenili nakon što se prihvatio pozicije prvog trenera Milosa Raonica.

Kanađanin je imao želju igrati i Roland Garros, ali nakon što je obnovio ozljedu koljena, odlučio je tretirati to i biti spreman za nastup u Wimbledonu, koji mu je apsolutni prioritet ove godine. I tako će Ivanišević u četvrtak umjesto u Pariz krenuti u London, gdje će na travi nastaviti rad s Kanađaninom rođenim u Podgorici, koji je posljednjih tjedana vježbao u Torontu s negdašnjim Goranovim trenerom Marijem Tudorom. Oni koji nešto znaju o tenisu, znat će da je Tudor bio Goranov trener kad je 2001. godine osvojio Wimbledon. A već jedno vrijeme je pridruženi član momčadi.

Plutajuća mina

- Tu je još od Monte Carla, uspješno surađuju i svi smo zadovoljni, ali od četvrtka ću ja nastaviti raditi s Raonicem dok će se za to vrijeme Tudor vratiti kući.

​Za Gorana Ivaniševića postoje samo dva favorita, i to velika favorita u Wimbledonu.

- Jedan je Roger Federer, a drugi je Marin Čilić. Najveći su, i rekao bih, jedini favoriti Wimbledona.

MELBOURNE, AUSTRALIA - JANUARY 28:  Marin Cilic (L) of Croatia poses with the runners-up trophy and Roger Federer of Switzerland poses with the Norman Brookes Challenge Cup after winning the 2018 Australian Open Men's Singles Final against on day 14 of the 2018 Australian Open at Melbourne Park on January 28, 2018 in Melbourne, Australia.  (Photo by Mark Kolbe/Getty Images)
Mark Kolbe/Getty Images / Getty Images
Marin Čilić

​Sigurno je da će još biti nekih tenisača koji će tamo tražiti svoje mjesto pod suncem, poput povratnika Andyja Murraya i Novaka Đokovića, možda i nekog od mlađih tenisača, no Goran je uvjeren da će Federer i Čilić, kao što je uostalom bilo i prošle godine, voditi glavnu riječ.

- I Nadal bi mogao biti opasan, ali kod njega ovisi sve kako će se rasplesti Roland Garros, gdje je, pak, najveći i možda jedini favorit. I Grigor Dimitrov mogao bi biti opasan, možda i Kevin Anderson, iako ga mnogi smatraju čovjekom koji puca kada je pritisak nešto veći. Uglavnom, nisam siguran da će biti previše kandidata za naslov u Wimbledonu, ali mogu samo ponoviti još jednom da su Federer i Čilić ispred svih.

​Ivanišević, naravno, misli da bi Raonic mogao biti opasan, ali za tako nešto moraju se poklopiti neke stvari. Prije svega morao bi biti oslobođen ozljeda, jer...

- Ako se to dogodi i kao prođe prvi tjedan, Milos bi mogao biti vrlo opasan i plutajuća mina.

Naravno, treba vidjeti kako će se rasplesti trening u vremenu koji dolazi, a plan je da nastupi na tri turnira na travi.

Tretmani injekcijama

- Raonic bi trebao igrati prvo u Stuttgartu, pa onda u londonskom Queen’su, da bi kulminacija travnate sezone stigla bila u Wimbledonu. Milos je već pokazao koliko može biti dobar i opasan na travi i na najvećem svjetskom turniru i nema razloga sumnjati u njegove mogućnosti. Ako koljeno bude u redu, a nakon tretmana s injekcijama, čini se, da je sada u redu. Uvijek se možemo nadati dobrom ili velikom rezultatu.

​Ovih dana u obitelji Ivanišević dogodio se još jedan teniski pobjednik. Sin Emanuel osvojio je prvi turnir u karijeri, turnir u kategoriji do 12 godina, iako je bio jedan od mlađih u turniru. Kažu da je - oni koji su ga gledali - sličan ocu, ali...

- Za razliku od mene, on zna divljati i kad vodi, ne samo kad gubi, ali moram reći, da je igrao jako dobro i da sam bio zadovoljan njegovim igrama.

​Netko bi rekao da se ponosni otac sam pohvalio, međutim, za rezultate sina morali smo ići okolnim putem, jer kao što nikad nije govori o sebi i nekim svojim rezultatima, tako se sada ponaša i kada su u pitanju sin Emanuel i kćer Amber, koja se uspješno bavi preponskim jahanjem.

Uglavnom, obitelj Ivanišević u iščekivanju prinove ima razloga za zadovoljstvo, a koliko će zadovoljstvo biti nakon turnira u Wimbledonu, vidjet ćemo. No, vrijeme je da i Raonic osjeti nešto dobro u karijeri, da se napokon riješi problema s ozljedama s kojima se bore mnogi veliki tenisači, od Murraya, preko Đokovića do Stana Wawrinke.

Wawrinka će se vratiti

- Wawrinka je imao vrlo kompliciranu operaciju koljena i trebat će mu vremena da bi se vratio tenisu kakav je nekad bio, ali on je toliko dobar tenisač da sam uvjeren da će prije ili kasnije u tome uspjeti.

Baš kao što je uvjeren da će suradnja s Milosem Raonicem, u koju se uključio i Marin Tudor, dati u dogledno vrijeme prave rezultate. Možda već uskoro u Wimbledonu.

Linker
05. svibanj 2024 21:59