Caroline Wozniacki

 CLIVE BRUNSKILL Getty Images Via Afp
IZNENAĐENJA U NEW YORKU

Veliki povratak slavne tenisačice, najveći gubitnik nahvalio protivnika: ‘Bit će prijetnja sljedećih godina‘

‘Ovo je ostvarenje snova. Prije tri godine, rekla bih vam da više nikada neću biti na ovom terenu‘
Piše: HinaObjavljeno: 31. kolovoz 2023. 10:32

Večernji dio programa trećeg dana US Opena donio je poraz petog nositelja Norvežanina Caspera Ruuda od Kineza Zhanga Zhizhena i prvu pobjedu povratnice Caroline Wozniacki protiv Top 20 igračice nakon gotovo pet godina.

Casper Ruud je postao prvi igrač iz društva Top 5 na ATP ljestvici koji je izgubio od kineskog tenisača. No, nakon što ga je 26-godišnji Zhang Zhizhen svladao sa 6-4, 5-7, 6-2, 0-6, 6-2, Norvežanin je bio prepun hvale za svog suparnika.

"Pogađao je ‘winnere‘ po dijagonali, po paraleli, dolazio je na mrežu. Doista je učinio da se osjećam neugodno, igrao je brzo. Svaka mu čast. Mislim da je igrao jako dobro", izjavio je Ruud i nije se na tome zaustavio.

"Ima odličan servis, prekrasan bekend, a takav mu je i forhend. Kad mu ide, onda je doista opasan. Bio sam impesioniran kako je igrao. Bit će prijetnja u nadolazećim godinama."

image

Zhizhen Zhang

SARAH STIER Getty Images Via Afp

Zhangu je ovo tek šesti nastup u glavnom ždrijebu na Grand Slam turnirima, a prije ovogodišnjeg US Opena samo je jednom uspio proći prvo kolo, kad je na ovogodišnjem Roland Garrosu stigao do trećeg kola, gdje ga je pobijedio upravo Casper Ruud na putu do svog drugog uzastopnog finala na pariškoj zemlji.

Trenutačno 67. tenisač na pojedinačnoj ATP ljestvici je prije Ruuda u pet setova u Flushing Meadowsu svladao i domaćeg predstavnika J. J. Wolfa, a za plasman u osminu finala čeka ga Australac Rinky Hijikata, 110. tenisač svijeta.

"Moj prvi cilj je bio ući u Top 100. To sam ostvario, otišao i korak dalje, ali ne smijem poletjeti. Moram ići korak po korak", rekao je jedan od dvojice kineskih tenisača u ždrijebu US Opena.

image
COREY SIPKIN Afp

U ždrijebu tenisačica je pet njegovih sunarodnjakinja, a novu pobjedu ostvarila je 29-godišnja Zhu Lin (WTA - 44.) koja je sa 6-3, 6-3 svladala bivšu najbolju tenisačicu svijeta i trostruku finalisticu US Opena, Bjeloruskinju Victoriju Azarenku (WTA - 18.).

No, druga bivša finalistica US Opena, Dankinja Caroline Wozniacki, nije dopustila da joj drugi meč na povratničkom Grand Slam turniru bude i posljednji. S druge strane mreže bila je njena vršnjakinja, 33-godišnja Čehinja Petra Kvitova, protiv koje je već igrala 14 puta prije ovog dvoboja, ali posljednji put prije gotovo pet godina na WTA Finalu. No, iako je u međuvremenu bila u privremenoj igračkoj mirovini i rodila dvoje djece, Wozniacki je, kao i spomenutom meču igranom 2018. u Singapuru, svladala 11. tenisačicu svijeta sa 7-5, 7-6 (5) u večernjem meču na stadionu Arthur Ashe.

"Ovo je ostvarenje snova. Da ste me prije tri godine pitali, rekla bih vam da više nikada neću biti na ovom terenu. No, vratiti se i pobijediti 11. igračicu na svijetu, doista je poseban osjećaj", rekla je Wozniacki koju u 3. kolu čeka Amerikanka Jennifer Brady.

Linker
28. travanj 2024 16:19