REUTERS
SADA STIŽU NAJVEĆA IMENA

VELIKI USPJEH HRVATSKOG MAJSTORA Marin Čilić nastavio impresivan niz u Parizu i lakše od svih očekivanja izborio četvrtfinale Roland Garrosa!

Piše: Tihomir HrgaObjavljeno: 05. lipanj 2017. 19:42

Najbolji hrvatski tenisač Marin Čilić u četvrtfinalu Roland Garrosa igrat će protiv Švicarca Stana Wawrinke, Čiliću je Južnoafrikanac Kevin Anderson predao dvoboj 4. kola pri vodstvu našeg igrača od 6-3, 3-0, dok je pobjednik ovog turnira iz 2015. Wawrinka u 4. kolu nadigrao Francuza Gaela Monfilsa sa 7-5, 7-6 (7), 6-2.

Anderson se požalio na probleme s bedrenim mišićem desne noge, te je odlučio predati dvoboj nakon što je po drugi put izgubio servis u drugom setu.

Čilić se tako za svoj prvi ulazak u četvrtfinale u Roland Garrosu zadržao samo 48 minuta tijekom kojih je ponovno sjajno igrao na reternu, od šest servis gemova na početnom udarcu Andersona naš je igrač osvojio njih četiri.

Susret protiv Andersona nije dobro počeo jer je Čilić u prvoj igri dvoboja izgubio servis, ali nakon što je Južnoafrikanac stigao do prednosti od 2-0 izgleda da se naš najbolji igrač napokon zagrijao te je uslijedila njegova serija od pet gemova zaredom kojom je stigao do vodstva od 5-2.

U drugom setu Čilić je napravio "break" odmah u prvoj igri pogodivši odličnu bekhend-paralelu na koju Anderson nije niti pokušao trčati. Kada se slična situacija ponovila u trećoj igri kada Anderson na poenu kod izjednačenja nije niti krenuo na forhend. Ubrzo potom visoki Južnoafrikanac odlučio je kako nema smisla dalje se mučiti s obzirom na ograničenu mogućnost kretanja.

Bio je ovo sedmi međusobni susret Čilića i Andersona i šesta pobjeda našeg igrača.

Čilić je tako iz četvrtog pokušaja stigao do prve pobjede u karijeri u 4. kolu Roland Garrosa, a za ulazak u četvrtfinale na terenu je proveo manje od šest sati.

Sljeeći suparnik Čiliću bit će Stan Wawrinka. Čilić i Wawrinka dosada su odigrali 13 međusobnih susreta, a omjer pobjeda je čak 11-2 u korist švicarskog igrača. Wawrinka je dobio i svih sedam posljednjih međusobnih dvoboja, a Čilić je jedine dvije pobjede ostvario u siječnju 2010., prvu u finalu turnira u Chennaiju, a drugu u 3. kolu Australian Opena.

Ranije u ponedjeljak plasman u četvrtfinale izborili su prvi tenisač svijeta Britanac Andy Murray i Japanac Kei Nishikori. Murray je u susretu 4. kola rutinski svladao Rusa Karena Hačanova sa 6-3, 6-4, 6-4, dok se Nishikori oporavio od slabog starta protiv Španjolca Fernanda Verdasca i na kraju slavio sa 0-6, 6-4, 6-4, 6-0.

Još u nedjelju prolazak u četvrtfinale osigurali su Španjolci Pablo Carreno i Rafael Nadal, Austrijanac Dominic Thiem i branitelj naslova, Srbin Novak Đoković.

U ženskoj konkurenciji u ponedjeljak su prolazak u četvrtfinale ostvarile Ukrajinka Elina Svitolina koja je sa 4-6, 6-3, 7-5 svladala našu Petru Martić nadoknadivši zaostatak od 2-5 u trećem setu, te Rumunjka Simona Halep koja je deklasirala Španjolku Carlu Suarez sa 6-1, 6-1.

REZULTATI OSMINE FINALA,

TENISAČI:

Andy Murray (VB/1) - Karen Hačanov (Rus) 6-3, 6-4, 6-4

Kei Nishikori (Jap/8) - Fernando Verdasco (Špa) 0-6, 6-4, 6-4, 6-0

Stan Wawrinka (Švi/3) - Gael Monfils (Fra/15) 7-5, 7-6 (7), 6-2

MARIN ČILIĆ (HRV/7) - Kevin Anderson (JAR) 6-3, 3-0 - predaja

TENISAČICE:

Elina Svitolina (Ukr/5) - PETRA MARTIĆ (HRV) 4-6, 6-3, 7-5

Simona Halep (Rum/3) - Carla Suarez (Špa/21) 6-1, 6-1

Roland Garros: Dodig i Mirza bez polufinala

Hrvatski tenisač Ivan Dodig nije se uspio plasirati u polufinale Roland Garrosa u konkurenciji mješovitih parova, njega i Indijku Saniju Mirzu u četvrtfinalu su sa 6-3, 6-4 svladali Kanađanka Gabriela Dabrowski i Indijac Rohan Bopanna.

Dodig je tako ostao još samo u konkurenciji muških parova u kojoj je sa Španjolceom Marcelom Granollersom stigao do četvrtfinala u kojemu će u utorak igrati protiv Amerikanca Ryana Harrisona i Novozelanđanina Michaela Venusa.

Linker
02. svibanj 2024 14:29