Srđan Đoković

 SCREENSHOT YOUTUBE
PROSVJED ZA NOLETA

VIDEO Cirkus u Beogradu: Srđan Đoković usporedio sina s Isusom, stigli i traktoristi, dovedeni konji...

Nesvakidašnje scene gledali smo danas na prosvjedu za tenisača kojeg Australci ne puštaju u zemlju
Piše: Slaven KneževićObjavljeno: 07. siječanj 2022. 16:34

Završio je prosvjed ispred zgrade skupštine koji se u Beogradu održao i drugi dan zaredom. Povod je potpora Novaku Đokoviću koji u imigracijskom centru u Melbourneu čeka odluku o žalbi na deportaciju iz Australije. Prosvjed je predvodio Novakov otac Srđan, a na njemu se okupilo raznoliko društvo koje je pred skupštinu stiglo na motorima, traktorima, pa čak i na konjima.

"Sretan Božić svim pravoslavnim vjernicima u cijelom svijetu, a svima ostalima, našoj braći katolicima i muslimanima, svako dobro. Ovdje branimo Noleta, branimo sve nas zajedno. Vidite što se treći dan događa s našim Noletom. Je li to moguće? Vjerujete li u to? Jesmo mi nešto krivi? Zašto nam to rade?", pitao se Srđan Đoković pa nastavio:

"Nismo ovdje da napadamo nekoga, nego da branimo sve nas. Morate shvatiti, posebno mi stariji, da ovako nema budućnosti za našu djecu. Hoće nam upropastiti sve, a Novak je dio slobodnog svijeta. Nije zaslužio da mu ovo rade. Sram ih bilo! Ovo je borba za opstanak. On je pokazao da ima svoje ja i da misli svojom glavom, a oni su dvije godine u zarobljeništvu i šute."

>>> Video prosvjeda pogledajte OVDJE!

Novakov otac je svoje izlaganje nastavio u sličnom tonu.

"Neću se baviti raznim malverzacijama i pritiscima. Ništa me ne zanima osim mojeg sina. Ovdje je cijela njegova obitelj, i moj brat, njegov stric, njegov brat, njegova sestra. Svi ste vi njegova braća i sestre. Ovo je podrška našem bratu i našem sinu. Hladno je, ali nama je toplo oko srca. U zatvoru je, nije u pritvoru, nego u zatvoru. Oduzeli su mu novčanik i mobitel na nekoliko sati pa mu vratili. Tko zna što su radili s tim mobitelom", znakovito zaključuje Đoković senior pa nastavlja:

"Nisu mi htjeli reći prije tjedan, dva, pet ili 10 tjedana da ne ispunjava uvjete i da ga neće pustiti. Svaka zemlja ima pravo ponašati se u skladu sa svojim zakonima i propisima. Dali su mu specijalno odobrenje i ne samo njemu. Njih su pustili, a njega su htjeli baciti na koljena. Kad su shvatili što su napravili, u taj zatvor su doveli i tenisačicu iz Češke koja je 10 dana u Australiji i igrala je turnir. Sad su se sjetili zarobiti je i strpati u zatvor kao i Novaka."

Đokovićev otac je na kraju svojeg izlaganja pred gomilom Novaka usporedio s Isusom.

"Ako ima pravde, ovo će se vratiti na pravi način, a Bog je velik! I Isus je imao strašan problem i svašta su mu radili, ali je i dalje živ u nama. Tako i Novak, on je naše sunce na kraju tunela. Ne mogu ga baciti na koljena, on je srce Srbije i srce slobodnog svijeta", kaže Srđan pa dodaje:

"Imamo pjesmu koju smo napisali za Noleta: "Jedna zemlja, jedan tim, ponosim se srcem svim, iz Srbije dolazim, nikad ne odlazim!" Još jednom veliko hvala ljudi za nekoliko milijuna ovdje. Vi ste naša braća! Ovo Novaku puno znači i pokazuje mu da nije sam i da smo svi uz njega. Svi smo različiti, ali imamo jedan cilj, a to je da ne damo da nas gaze i bacaju na koljena. Čestitamo vam najsretniji praznik u Srba, Božić! Neka vas Bog čuva kao i Novaka", zaključio je Srđan Đoković.

Linker
26. veljača 2024 22:27