Alexander Zverev

 AL BELLO/Getty Images Via Afp
ZAVRŠILI U 1.39 UJUTRO

VIDEO Čudesna borba u New Yorku: Zverev stigao do Alcaraza, Talijan jedva hodao i padao na pod

Sinner zbog grčeva u trećem setu nije mogao trčati, izraz lica pokazivao je da trpi veliku bol
Piše: Vladimir ZrinjskiObjavljeno: 05. rujan 2023. 07:59

Alexander Zverev posljednji je četvrtfinalist US Opena. U maratonskom okršaju s Jannikom Sinnerom, koji je završio u 1.39 po lokalnom vremenu, Nijemac je slavio u pet setova (6:4, 3:6, 6:2, 4:6, 6:3) te treći put u karijeri ušao među osam najboljih u New Yorku. Za polufinale će se boriti protiv prvog nositelja Carlosa Alcaraza.

Četiri sata i 41 minutu trajalo je meč koji je Sinner zamalo predao zbog grčeva u nogama tijekom trećeg seta. Talijan je u jednom trenutku jedva hodao, drhtale su mu noge, činilo se kao da uzalud muči i sebe i gledatelje, ali uspio se čudesno oporaviti, dobiti četvrti set i produžiti borbu do sitnih jutarnjih sati.

image

Sinner se drži za nogu

COREY SIPKIN/Afp

image
COREY SIPKIN/Afp

Bilo je poena nakon kojih je ostao ležati na terenu, izraz lica pokazivao je da trpi veliku bol, ali odustajanje nije dolazilo u obzir. Prošlogodišnji osvajač Umaga pružio je publici jednu od najvećih borbi kojoj su ikad svjedočili, zbog čega mu se nakon dvoboja naklonio i Zverev.

Meč je obilježio i incident zbog nacističkog povika s tribina, o čemu smo pisali ovdje.

Sada ga čeka puno veći izazov, okršaj s Alcarazom koji je branitelj naslova i nezadrživo juri prema finalu koji svi očekuju, onom protiv Novaka Đokovića.

- Ovdje sam da igram, to je ono što najviše volim raditi. Ne znam kako će završiti, ali borit ću se do zadnjeg trenutka - poručio je Zverev, koji protiv Španjolca u međusobnom omjeru vodi 3:2.

Sinnera nastavlja pratiti prokletstvo petog seta. Na taj je način ispao s posljednjih pet od šest Grand Slamova; počelo je lani u Wimbledonu, kad je propustio 2:0 protiv Đokovića, a nastavilo se na US Openu (meč-lopta protiv Alcaraza) te ove godine u Australiji (poraz od Tsitsipasa), u Roland Garrosu (Altmaiera, imao dvije meč-lopte) i sada opet u New Yorku.

US Open, četvrtfinale (M), parovi

Alcaraz (Špa/1) - Zverev (Njem/12)

Medvedev (Rus/3) - Rubljov (Rus/8)

Tiafoe (SAD/10) - Shelton (SAD)

Fritz (SAD/9) - Đoković (Srb/2)

Linker
12. svibanj 2024 21:40