BEN STANSALL Afp
OBRATIO SE I SUCU

VIDEO Drama na Wimbledonu, Đoković se suprotstavio provokatoru: ‘Nije me htio pogledati u oči‘

‘Neću dozvoliti da me itko provocira, ponižava i omalovažava‘
Piše: SNObjavljeno: 05. srpanj 2024. 10:38

Novak Đoković plasirao se u treće kolo Wimbledona u pohodu na svoju osmu titulu na trećem Grand Slamu sezone. Nakon što je u prvom kolu bez izgubljenog seta slavio protiv Čeha Vita Koprive, na idućoj prepreci savladao je Britanca Jacoba Fearnleya s 3:1 u setovima.

Prva dva seta Đoković je pobijedio bez većih problema, činilo se da će to biti još jedna rutinska pobjeda, međutim domaći tenisač dao je gasa i u jednom trenutku ugrozio pobjedu srpskog tenisača. Uzeo je Fearnley treći set i unio neizvjesnost u meč, a za dodatne napetosti pobrinuo se ‘delinkvent‘ na tribinama. Dok se Đoković presvlačio i pripremao za četvrtu dionicu jedan od navijača konstantno ga je provocirao.

image
ZUMAPRESS.COM/MEGA/THE MEGA AGENCY/PROFIMEDIA

Đoković je sve trpio do jednog trenutka kada se odlučio obratiti sucu i zamoliti osiguranje da propisno reagira. Suprotstavio se Đoković i sam navijaču, ali ako je suditi po njegovim riječima - do suprotstavljanja nije ni došlo.

VIDEO INCIDENTA POGLEDAJTE OVDJE

- Nije me htio pogledati u oči kada sam mu se obratio, gledao je u telefon. Svaki meč mi se događaju situacije koje su nepoželjne. U 95 posto slučajeva ja to toleriram, to je nešto sasvim normalno. Ljudi su tu, platili su kartu, strastveni su, žele da protivnik pobijedi, ti ispadneš... To je stvar osobnog izbora i njihovo pravo - poručio je 37-godišnji Đoković i dodao:

- Međutim, kada netko pređe granicu sportskog ponašanja - ja reagiram. Takav sam cijeli život i bit ću do kraja karijere. Neću dozvoliti da me itko provocira, ponižava i omalovažava. Svakoga ću pogledati u oči i mirno spavati. Kada se nekome suprotstavim, zanimljivo je da većina, gotovo pa svi, odmah spuste glavu. Svako je hrabar kada pažnja nije na njima- zaključio je Đoković.

Linker
11. rujan 2024 00:00