PAUL CROCK Afp
NIJE MOGAO SUSPREGNUTI SUZE

VIDEO: Emotivni Novak Đoković slomio se nakon trijumfa: ‘Samo moj tim i obitelj znaju što smo prolazili...‘

Đoković je divljao tijekom meča, ulazio u sukob sa publikom, a na kraju sve emotivno proslavio
Piše: Ivan AlaupovićObjavljeno: 29. siječanj 2023. 13:29

Novak Đoković osvojio je danas svoj 10. Australian Open i 22. Grand Slam turnir karijere, a posebno su impresivne bile scene nakon što je završio meč protiv Stefanosa Tsitsipasa.

Nakon što je čestitao svojem protivniku otrčao je u publiku gdje se uz suze i pregršt emocija izgrlio sa svojim timom gdje se nalazi i Goran Ivanišević. Plakali su i svi pored njega, jako emotivno proživio je ovo finale, koje će mu biti jedno od najdražih do sada. Nakon silaska s tribina plakao je i na klupi gdje je prekriven ručnikom brisao svoje suze.

Po završetku meča na ceremoniji je najprije govorio Tsitipas koji nije skrivao divljenje prema Novaku. "Novače, ne znam šta da kažem. Tvoji rezultati govore sami za sebe. Tjeraš i mene da bolje igram, a kad pogledam kako snažnu podršku svoje obitelje imaš, mogu biti ponosan da i moji roditelji stoje iza mene. "Ti si najbolji tenisač svih vremena", zaključio je Grk i oduševio publiku, a onda je mikrofon preuzeo Đoković: "Prije svega, dirnut sam riječima Tsitsipasa. Iako smo na terenu rivali, imam veliko poštovanje prema tebi, i imao si nevjerojatan turnir. Ovo definitivno nije tvoje posljednje finale Grand Slam-a". Nakon što je pohvalio 24-godišnjeg Grka obratio se svojoj obitelji: ‘‘Ne znam gdje da počnem. Zahvalan sam za ljubav i podršku koju mi dajete iako i sam znam koliko me je nekad teško trpjeti. Samo moj tim i obitelj znaju kroz šta smo prošli u proteklih četiri, pet tjedana. Ovo je najveća moja pobjeda, s obzirom na okolnosti".

Linker
30. siječanj 2023 07:35