Terence Atmane i Daniil Medvedev

 WILLIAM WEST/AFP
NEPODNOŠLJIVI UVJETI

VIDEO Francuz u suzama predao meč, Medvedev gubio živce: ‘Pa ne tražim hladno pivo‘

Atmane je odustao nakon što je uz užasno teške uvjete za igru, imao i velike probleme s jakim grčevima
Piše: Dominik NeferanovićObjavljeno: 15. siječanj 2024. 11:48

Vrijeme odigravanja Grand Slam turnira u Australiji oduvijek je sa sobom nosilo teške uvjete za igru u vidu visokih temperatura. Upravo takva situacija odlučila je meč između Francuza Terencea Atmanea i Daniila Medvedeva.

Atmane, koji je prvi put nastupio u glavnom ždrijebu Grand Slama, uzeo je set trećem tenisaču svijeta. No pri rezultatu 7:5, 2:6, 4:6, 0:1 u korist Rusa, 22-godišnji je Francuz u suzama morao predati meč nakon što je uz užasno teške uvjete za igru, imao i velike probleme s jakim grčevima.

Da su vremenski uvjeti bili užasno teški, svjedoči i situacija prije početka trećeg seta. Naime, Medvedev je tada zatražio novu hladnu vodu jer stara više nije bila zadovoljavajuće kvalitete.

Nakon što ljudi zaduženi za to nisu reagirali, požalio se sucu. Iznervirano je rekao da ne traži "hladno pivo" već običnu vodu (POGLEDAJTE VIDEO).

- Voda je oko 30 stupnjeva. Ne želim da bude kao hladno pivo, ali ne žele mi dati (hladnu vodu). Treba mi danas! Na Grand Slamu se ovo ne bi trebalo događati, zar ne - upitao je suca.

Nakon brze reakcije organizatora, igrač je dobio vodu i meč je ubrzo nastavljen.

Nakon meča Medvedev je potvrdio da mu je to razdoblje igre "bilo najteže".

- Kad sam se fizički počeo osjećati snažnijim, on je počeo imati grčeve, pa su to bili odlični uvjeti za mene. Ovdje sam sedam dana i nije bilo vruće, a sad je bilo užasno vruće za moj prvi meč. Postajao sam umoran, ali mnogo puta u ovakvim situacijama i protivnik postaje umoran i stvar je u tome tko će to bolje riješiti. Ovog puta sam uspio prebroditi krizu i slaviti - rekao je treći igrač svijeta nakon meča.

Linker
06. svibanj 2024 17:14