SCREENSHOT: TWITTER
NEUSPJEŠNA PREMIJERA

VIDEO Gaf na startu US Opena, VAR tehnologija odmah zakazala. Sutkinja: ‘Ne radi. Neću mijenjati odluku‘

"Gledali smo snimku desetak puta i bilo je jasno da je loptica dvaput odskočila", rekao je Murray
Piše: Gradimir ĐukarićObjavljeno: 30. kolovoz 2023. 08:27

Premijera VAR-a na US Openu bila je neslavna. Neko vrijeme trajala je provjera sporne situacije na meču Andyja Murrayja i Corentina Mouteta da bi na koncu sutkinja zaključila kako službena tehnologija ne radi zbog čega nije promijenila svoju prvotnu odluku.

Škotski tenisač je gubio 15:30 dok je servirao na 5:3 u trećem setu kada mu je dodijeljen poen nakon dvostrukog odbijanja loptice s druge strane mreže. No Moutet je tražio od sutkinje da pregleda snimku kako bi još jednom provjerila je li lopta doista dvaput odskočila prije nego ju je uspio vratiti u igru.

Snimka se počela reproducirati na semaforu i TV kanalima, ali ne i na službenom ekranu sutkinje zbog čega je ona objavila kako je VAR izvan funkcije te ostala kod odluke da poen dodijeli Murrayu. Sreća u nesreći je što je donijela ispravnu odluku.

Spornu situaciju pogledajte ovdje.

- Gledali smo snimku desetak puta i bilo je sasvim jasno da je loptica dvaput odskočila... Ne znam kako tehnologija funkcionira, ali očito nije funkcionirala u važnom dijelu meča. Bilo bi dobro kada bi to mogli popraviti - kazao je Murray, pobjednik US Opena iz 2012., koji je na kraju slavio 6:2, 7:5, 6:3.

Škotski veteran u 2. kolu će igrati protiv Bugarina Grigora Dimitrova.

Linker
27. travanj 2024 08:31