Mate Pavić

 SCREENSHOT
IZBACILI GA IZ TAKTA

VIDEO: Hrvatski as poludio na publiku, no nije spriječio senzaciju: ‘Ne bi ih ubilo da pokažu malo poštovanja‘

Kokkinakis i Kyrgios doslovno su torpedirali Mektića i Pavića u 2. kolu Australian Opena
Piše: SNObjavljeno: 21. siječanj 2022. 14:54

Najbolji svjetski par Nikola Mektić i Mate Pavić poražen je u petak u drugom kolu igre parova Australian Opena od Australaca Thanasi Kokkinakisa i Nicka Kyrgiosa sa 6-7 (8), 3-6 u meču koji je trajao sat i 36 minuta.

Kraljevski australski par ili "K und K" za ovu priliku, sa 17 asova doslovno su torpedirali naše Mektića i Pavića.

Prijelomni trenutak svakako je bio tie-break u kojem su Kokkinakis i Kyrgios realizirali četvrtu set-loptu, prethodno su oba para imala po break prednosti, ali su ga u isti tren ispuštali. Naši su tako poveli 4:2, Australci odmah uzvratili za 4:3. U drugom setu je presuda Mektiću i Paviću ispisana u šestom gemu, izgubljeni servis nisu dobili priliku nadoknaditi.

Ovo jest i nije iznenađenje uzimajući u obzir sve okolnosti. Iznenađenje jest, jer su prvi nositelji ispali od igrača s pozivnicom, ali s druge strane bila su dva odlična domaća singl igrača, pred svojom publikom silno motivirana i nadahnuta.

Upravo na publiku žalio se Mate Pavić nakon susreta, a za vrijeme samog meča čak je prišao u jednom trenutku sucu i tražio ga da ih smiri barem za vrijeme kada od servira.

- Prilično su glasni, jasno mi je da navijaju za svoje, ali ne bi ih ubilo da pokažu malo poštovanja i prema drugim igračima. Vidjeli smo kako je bilo i u meču Kyrgiosa s Medvedjevim. Takvi su ovdje, navikli smo, ali, ne bi bilo loše da pokažu malo poštovanja.

Linker
25. travanj 2024 09:53