ADRIAN DENNIS Afp
OVACIJE NA GLAVNOM TERENU

VIDEO: Svaka čast Đokoviću, ali Wimbledon se ovako klanja samo njemu! Pogledajte iznenadni dolazak Najvećeg

Rekorder i miljenik publike pojavio se uoči meča na centralnom terenu i izazvao euforiju
Piše: SNObjavljeno: 04. srpanj 2023. 17:26

Drugog dana Wimbledona na Centralni teren stale su treća tenisačica svijeta Elena Ribakina i Amerikanka Shelby Rogers (WTA 49.). Kazahstanka je slavila 2:1 (4:6, 6:1, 6:2), a meč je kasnije zbog kišnog vremena. No, navijačima nije bilo dosadno, jer prije početka ogleda na terenu se pojavio miljenik publike - veliki Roger Federer.

Sedmerostrukog osvajača Wimbledona i njegovu suprugu Mirku, također bivšu tenisačicu, navijači su dočekali uz gromoglasni pljesak, Švicarac je izazvao delirij na tribinama. Oduvijek je Federer bio miljenik publike, gotovo na svim dijelovima svijeta, a posebice na jedinom Grand Slam turniru na travnatoj podlozi. U njegovu čast održana je ceremonija, a dočekala ga je i princeza od Walesa Kate Middleton.

image
ADRIAN DENNIS Afp
image
ADRIAN DENNIS Afp
image
ADRIAN DENNIS Afp
image
ADRIAN DENNIS Afp
image
ADRIAN DENNIS Afp

Snimku Federerovog dolaska na Centralni teren pogledajte OVDJE.

Podsjetimo, Federer je rekorder po broju titula Wimbledona, broji osam trofeja, ali već nakon aktualnog izdanja tron bi mogao podijeliti s Novakom Đokovićem, sedmerostrukim osvajačem. William Renshaw i Pete Sampras također broje po sedam titula.

image
ADRIAN DENNIS Afp
image
ADRIAN DENNIS Afp
image
ADRIAN DENNIS Afp
image
ADRIAN DENNIS Afp

Nakon meča Ribakina - Rogers, legendarni Švicarac je gledao i kako Britanac Andy Murray nadmašuje sunarodnjaka Ryana Penistona.

"Nevjerojatno je bilo igrati ispred članova kraljevske obitelji, ali i ispred članova teniske kraljevske obitelji. Bilo je nevjerojatno što je Roger bio na tribinama," kazao je Murray.

"Posljednji put kad sam bio na ovom terenu, a on me gledao, bilo je tijekom Olimpijskih igara 2012. godine, a on je sjedio u loži Stana Wawrinke i navijao protiv mene", rekao je kroz smijeh slavni Škot.

Federer drži rekord s osam Wimbledonskih kruna, a zadnji put je slavio 2017. godine. Od All England Cluba oprostio se sa 105 pobjeda i 14 poraza.

Linker
18. svibanj 2024 09:22