Rafael Nadal

 MARCO BERTORELLO/Afp
KRALJ ZEMLJE U BOLOVIMA

VIDEO: Sve veća neizvjesnost oko Nadala i Roland Garrosa. Procurila snimka koja je prestrašila njegove navijače

Drugi Grand Slam sezone počinje za dva tjedna, a Španjolac i dalje ne zna hoće li nastupiti
Piše: Vladimir ZrinjskiObjavljeno: 12. svibanj 2023. 15:29

Iako Roland Garros počinje za samo 16 dana, neizvjesnost oko nastupa najuspješnijeg igrača u povijesti turnira i dalje se ne smanjuje. Rafael Nadal (37), osvajač rekordnih 14 titula na pariškoj zemlji, posljednjih tjedana vodi veliku utrku s vremenom i otkazuje turnir za turnirom, a navijači "Kralja zemlje" opravdano strepe hoće li ga uopće vidjeti na omiljenoj podlozi.

Posljednji meč Španjolac je odigrao prije gotovo četiri mjeseca na Australian Openu, gdje ga je u drugom kolu izbacio Mackenzie McDonald. Duža stanka nastupila je zbog ozljede mišića iliopsasa, a Nadal je nakon punih 18 godina ispao iz top 10 te potonuo na 14. mjesto ljestvice.

Ako se u sljedeća dva tjedna i uspije dovoljno oporaviti i pripremiti, bit će mu to prvi put u karijeri da je u Roland Garros stigao bez ijednog meča na zemlji u toj sezoni.

U međuvremenu je društvenim mrežama prostrujila snimka iz Nadalove akademije u Manacoru, gdje se osvajač 22 Grand Slama priprema pod budnim okom svojih trenera Carlosa Moye i Marca Lópeza. "Zabrinjavajuća snimka", tako je novinar Hugo Durán opisao video na kojem je Nadal prignut uz teren, drži ruke na koljenima i očito je da ga nešto muči.

Nakon desetominutnog prekida je, kako navodi svjedok, nastavio trening i vježbao slajseve, a bolovi navodno nisu imali veze s mišićem koji ga je udaljio s Toura. Čak je i uspio trenirati punim intenzitetom.

Nadal je nedavno sam priznao da se prema prvim prognozama trebao vratiti na teren u roku od šest do osam tjedana, a sada ih je već prošlo 14. Kolika neizvjesnost lebdi nad njegovim povratkom u "dnevni boravak", pokazale su i riječi Novaka Đokovića, koji se na to osvrnuo uoči svojeg prvog meča u Rimu.

- Svi žele vidjeti Rafu u Parizu, pa i ja. Bolje je imati najbolje na svijetu, izazov će u tom slučaju samo biti veći. Nisam u toku sa svim informacijama i ne znam točno kako se osjeća, ail vidio sam snimke, da trenira i da se pokušava pripremiti - rekao je Đoković.

Linker
19. travanj 2024 18:30