KELLY DEFINA/AFP/PROFIMEDIA Kelly Defina/Afp/Profimedia
GLAS NARODA

Više od polovice Australaca želi deportaciju Novaka Đokovića: ‘Zviždat će mu, ali on je ulični borac...‘

‘Slučaj Đoković‘ koji je u centru medijske pozornosti, ponovno je komentirao njegov bivši trener
Piše: Vladimir Zrinjski/JLObjavljeno: 12. siječanj 2022. 08:32

Iz australskog Ministarstva imigracija jutros stižu informacije da još uvijek razmatraju hoće li Novaku Đokoviću poništiti vizu te da su primili na znanje moguće manipulacije u covid-testiranjima prvog igrača svijeta.

Dok se čeka odluka, mediji su objavili istraživanje prema kojem više od polovice Australaca smatra da Đoković treba biti deportiran.

Anketu je na uzorku od 500 ispitanika proveo institut Utting Research iz Sydneyja, a rezultati su sljedeći: 51 posto građana zalaže se za to da se Đokoviću poništi viza, 31 posto je protiv, dok je njih 18 neodlučno.

Postavljeno im je i pitanje o tome kakav stav imaju o Đokoviću. Pozitivno mišljenje ima 27 posto ispitanika, negativno 43 posto, dok ih je gotovo trećina (30%) neodlučna.

U međuvremenu se o slučaju ponovno oglasio i Boris Becker, koji je u gostovanju na BBC-ju poručio da "Đoković gleda na svijet drugačijim očima".

- Sigurno je još uvijek šokiran zbog svega što se događalo, ali on je izuzetan mladić čiji je duh teško slomiti. U ponedjeljak je išao trenirati u ponoć, to vam sve govori. Možda se ne slažete sa svime što radi, ali ga trebate poštivati.

Đoković nikad nije bio u lošijoj poziciji uoči nastupa na nekom Grand Slamu, ističe njegov bivši trener.

- Priprema mu je i više nego loša, no tako je kako je. Siguran sam i da će ga na stadionu dočekati zvižduci i negodovanja, ali navikao je na to. Uvijek je bio ulični borac koji se morao boriti protiv loših izgleda i pridobivati publiku. Bilo je fascinantno kad su ga na lani na US Openu konačno prihvatili. Prvi tjedan bit će mu težak, ali će sa svakim mečom sve više pridobivati gledatelje - uvjeren je Becker.

Linker
20. travanj 2024 06:29