UK SPORTS PICS LTD/ALAMY/ALAMY/PROFIMEDIA Uk Sports Pics Ltd/alamy/alamy/profimedia
NAKLON TENISKOG VELIKANA

‘Volim Rogera, Laver mi je bio idol, imam ogroman respekt za Rafu, ali ovaj tip... Ne znam odakle početi‘

‘Nagon, glad, volja koju još uvijek ima nakon svih njegovih postignuća su ludi‘
Piše: Gradimir ĐukarićObjavljeno: 11. rujan 2023. 21:40

Legendarni John McEnroe nakon trijumfa Novaka Đokovića na US Openu za srpskog tenisača je rekao kako je "jedan od milijardu".

- On je jedan od najistaknutijih sportaša koje ćete vidjeti u bilo kojem sportu na svaki mogući način. Nagon, glad, volja koju još uvijek ima nakon svih njegovih postignuća su ludi - rekao je McEnroe nakon što je Đoković osvojio svoj 24. Grand Slam naslov i sada ih ima dva više od Rafaela Nadala te četiri više od Rogera Federera.

Jedina osoba koja je osvojila toliko Grand Slam naslova u singlu je ženska ikona Margaret Court, koja je podigla 24 titule na najvećim turnirima između 1960. i 1973. godine.

image

John McEnroe

ELSA Getty Images Via Afp

Inače, od Đokovićeve prve Grand Slam titule na Australian Openu do one na US Opena prošlo je 15 godina. Uz četiri naslova na US Opena, Đoković je osvojio Roland Garros tri puta, Wimbledon sedam puta, a Australian Open rekordnih 10 puta.

- On je jedan u milijardu. Volim Rogera Federera, idolizirao sam Roda Lavera, poštujem Rafu Nadala, ali ovaj tip... Ne znam ni odakle da počnem. Đokoviću se jednostavno morate diviti - rekao je McEnroe.

Linker
01. svibanj 2024 08:14