HANNAH MCKAY Afp
PLJUŠTE REAKCIJE

Vučić o presudi Đokoviću: ‘Šikaniranje neviđenih razmjera!‘ Australski ministar: ‘Pozdravljam odluku suda‘

Srpski predsjednik Aleksandar Vučić brzo je komentirao sudsku odluku u ‘slučaju Đoković‘
Piše: SNObjavljeno: 16. siječanj 2022. 10:05

Vučić kaže kako se telefonski čuo s Novakom Đokovićem.

"Upravo smo završili razgovor. Jedva čekamo vidjeti ga u Srbiji", rekao je Vučić.

"10 dana maltretirate tenisača i onda deseti dan date odluku za koju ste znalo odmah od početka... Da su rekli odmah da necijepljeni ne mogu ući, on ne bi niti došao. Ovako je napravio sve što je trebalo, a onda je krenulo šikaniranje neviđenih razmjera. Nešto poput lova na vještice... Vidjeli ste u samom besmislenom procesu, koliko oni lažu, koliko tužitelj laže", rekao je Vučić.

Srpski predsjednik tu nije stao.

""Mi ćemo australske sportaše u ožujku dočekati neusporedivo bolje. Nećemo se iživljavati, pokazivati silu nad njima. Ophodićemo se neusporedivo bolje, i pokazat ćemo da smo neusporedivo bolji od australske vlade. Oni misle da su ovime ponizili Đokovića. Ne, oni su ponizili sebe, a on se može uzdignute glave vratiti u svoju zemlju", dodao je Vučić.

Oglasio se i australski ministar imigracija Alex Hawke koji je iskoristio svoje zakonsko diskrecijsko pravo i poništio prvobitnu odluku suda.

"Pozdravljam današnju jednoglasnu odluku Federalnog suda Australije kojom je potvrđeno moje diskrecijsko pravo da u ime javnog interesa oduzmem vizu Novaku Đokoviću. Australska imigracijska politika nas je održala sigurnima tijekom pandemije i pomogla da imamo jednu od najmanjih stopa smrtnosti od korone na svijetu, ali i jednu od najviših stopa procijepljenosti. Ona je ključna za očuvanje integriteta naše zemlje i ostat će jaka uprkos pandemiji", poručio je Hawke.

Linker
20. travanj 2024 11:54