USA Today Sports
RASPAD SISTEMA

WAWRINKA OTKRIO KAKVU JE DRAMU PROŽIVIO PAR MINUTA PRIJE VELIKE POBJEDE 'Tresao sam se od glave do pete, a onda sam počeo plakati'

Piše: Sportske novostiObjavljeno: 12. rujan 2016. 12:12

Stanislas Wawrinka je odigrao je veliki finale US Opena i srušio moćnog Novaka Đokovića (6-7 (1), 6-4, 7-5, 6-3, ali nije sve za njega prolazilo tako glatko kao što se činilo na tijekom spektakla na centralnom terenu.

Upravo suprotno, 31-godišnji Švicarac je proživljavao pravu dramu za koju nitko nije znao dok je nakon meča nije ispričao američkim novinarima.

"Bio sam strašno nervozan prije finala, nervozan kao nikad prije. Tresao sam se u svlačionici", priznao je nakon meča Wawrinka koji je s 31 godinom najstariji osvajač US Opena još od Kena Rosewalla 1970. godine.

"Pet minuta prije meča sam još kratko išao dogovoriti par stvari sa svojim trenerom Magnusom Normanom i odjednom sam se rasplakao. Tresao sam se od glave do pete. U tim trenucima sam sam sebe uvjeravao da igram dobro na turniru, da sam fizički u redu i da samo moram izaći tamo i to pokazati".

I pokazao je.

Nakon prvog seta koji je u tijesnom tie-breaku otišao na stranu Đokovića, Wawrinka je dominirao do kraja meča uzevši tri seta u nizu, a to je protiv prvog tenisača svijeta zaista jako, jako teško.

"Upravo se to dogodilo, nakon nekoliko gemova, kada sam vratio vjeru u sebe, bio sam potpuno u meču", rekao je Warinka i opisao kako se osjećao nakon meča.

"Iskreno, nakon meča sam bio potpuno prazan. Sve što sam imao dao sam na terenu. Pokušavao sam odgovoriti Đokoviću, ali i biti strog prema sebi. Pokušavao sam ne pokazati niti najmanji osjećaj, niti najmanju bol, niti da imam grčeve. Baš ništa. U trećem setu sam imao grčeve, u četvrtom se pojavila i bol, ali napravio sam kako sam se dogovorio s Magnusom - ne pokazati baš ništa od toga".

Izdržao je do kraja i ostalo je povijest. Jedan detalj ipak bode u oči. Wawrinka je svoj treći Grand Slam osvojio iako nije ni trebao doći u New York.

"Da budem iskren, nisam uopće mislio doći na turnir. Odlučio sam možda osam dana prije početka US Opena tako da je sve ovo zapravo nevjerojatno, čudesno. Jednostavno sam iskoristio sve šanse koje su mi se ukazale", zaključio je presretni Švicarac koji iz SAD odlazi s trećim GRand Slamom i najvećim čekom u teniskoj povijesti - 3,5 milijuna dolara.

Linker
24. travanj 2024 07:37