HENRY NICHOLLS Afp
FINALE U TRI SETA

Wimbledon ima novu pobjednicu! ‘Krvnica‘ Donne Vekić nije preživjela još jednu dramu, Čehinji uspjeh karijere

Krejčíkovoj je ovo prvi naslov na Wimbledonu, dok je prije tri godine trijumfirala u Roland Garrosu
Piše: Niko MatičevićObjavljeno: 13. srpanj 2024. 17:39

Barbora Krejčíková nova je pobjednica Wimbledona. Češka tenisačica u finalu je nakon tri seta bila bolja od Talijanke Jasmine Paolini. Konačan rezultat bio je 6:2, 2:6, 6:4.

Krejčíkovoj je ovo prvi naslov na Wimbledonu, dok je prije tri godine trijumfirala u Roland Garrosu. S druge strane, Paolini je nakon poraza u finalu Roland Garrosa, nešto više od mjesec dana kasnije poražena i u finalu Wimbledona.

Čehinja je bolje ušla u meč i nakon samo 36 minute uzela prvi set. Paolini uzvraća istom mjerom te sa 6:2 odvodi finale u odlučujući set.

Paolini je u polufinalu nakon velike drame svladala hrvatsku predstavnicu Donnu Vekić, ali danas u trećem setu nije uspjela slaviti. Krejčíková je pri rezultatu 3:3 oduzela servis Talijanki i mirno privela meč kraju. Iskoristila je svoju treću meč loptu i došla do titule.

Ovom titulom Krejčíková je osigurala povratak među najboljih deset tenisačica svijeta te će od ponedjeljka biti 10. tenisačica svijeta. Paolini je novim finalom došla do plasmana karijere te će biti peta tenisačica svijeta.

Linker
13. listopad 2024 01:52