GLYN KIRK Afp
JASNA PORUKA SVIMA

Wimbledon radi presedan i donosi drakonsku kaznu: Do kraja života ne smiju doći na turnir

Planirani tijek akcije ovom prilikom jasno je upozorenje svim drugim prosvjednicima
Piše: SNObjavljeno: 07. srpanj 2023. 06:28

Mnogi su faktori koji otežavaju održavanje ovogodišnjeg Wimbledona. Kao da kiša zbog koje je prekinuto puno mečeva i nastao pravi kaos u rasporedu, nije bila dovoljna, tu su se još našli i prosvjednici. Naime, tijekom meča Grigora Dimitrova i Shoa Shimabukuroa, na teren su uletjeli prosvjednici s natpisom na majicama ‘JUST STOP OIL‘ koji su usput prosipali narančaste konfete i službenu slagalicu (puzzle) Wimbledona.

Navijačima se to niti najmanje nije svidjelo te su prosvjednici ispraćeni zvižducima, a sada bi trebali dobiti i doživotnu zabranu pristupa terenima. Naime, prema pisanju Daily Maila, All England Club namjerava provesti ove navode u djelo, a to je rijetka mjera koja se tek nekoliko puta izdala navijačima, iako se još treba proći kroz formalne procese prije izdavanja naloga.

image
Phil Harris/mirrorpix/profimedia

Jedan od krivaca, Simon Milner-Edwards, već je prije bio u posjeti Wimbledonu kao ljubitelj tenisa, a on, William Ward i Deborah Wilde, sukrivci za događaj, pušteni su uz jamčevinu u četvrtak i izaći će pred sud 7. kolovoza. Ovo ne bi bio prvi put da netko dobije doživotnu zabranu pristupa. Naime, prošle godine, YouTuber JiDion bio je "žrtva" te politike nakon povika iz publike tijekom meča Novaka Đokovića i Jannika Sinnera.

Planirani tijek akcije ovom prilikom jasno je upozorenje svim drugim prosvjednicima koji namjeravaju učiniti nešto slično na ovogodišnjem turniru, a tek treba vidjeti na koje će sve načine prosvjednici biti kažnjeni.

Linker
02. svibanj 2024 21:42