AELTC/JOE TOTH Afp
IDE ISPRED FEDERERA I NADALA

Za McEnroea nema dileme: ‘Bilo bi ogromno iznenađenje kada Novak Đoković ne bi uzeo 25 Grand Slamova‘

Gotovo su svi stručnjaci uvjereni da će Srbin karijeru završiti kao najtrofejniji na svijetu
Piše: Davor BurazinObjavljeno: 13. srpanj 2021. 22:07

Roger Federer i Rafael Nadal nisu propustili preko društvenih mreža poželjeti Novaku Đokoviću dobrodošlicu u “Klub 20”, diveći se i sami onome što je postigao njihov 34-godišnji rival.

- Čestitke Novaku na 20. Grand Slam tituli. Ponosan sam što imam mogućnost igrati u eri teniskih šampiona. Veličanstvena izvedba, odlično obavljeno - napisao je Švicarac.

- Čestitke Novaku na ovom čudesnom postignuću. Dvadeset Grand Slam titula je strašna brojka i nevjerojatno je da smo sva trojica izjednačeni u ovome - napisao je Španjolac.

Svu trojicu najboljih tenisača svih vremena na društvenim mrežama prati na desetke milijuna ljudi, pa je i logičnoda neće propustiti priliku javiti se u ovakvom trenutku. U trenutku kad su poravnati u najvažnijoj stavci u debati tko je najbolji od njih trojice.

Đokovićev trijumf je dobio zasluženi prostor na svim sportskim portalima širom svijeta, makar je istoga dana u žarištu bilo i finale Europskog prvenstva u nogometu. Ipak je ovo historijski događaj, vjerojatno i prekretnica, jer Đoković “puca od snage” i djeluje nezaustavljivo.

Konačno, čovjek je u prilici osvojiti sva četiri Grand Slam turnira u istoj godini, što je uspjelo samo Donaldu Budgeu (1938) i Rodu Laveru (1962, 1969).

John McEnroe u razgovoru za BBC rekao je i ovo:

- Bilo bi ogromno iznenađenje kad Novak ne bi osvojio 25 Grand Slam titula.

Znači da neće samo pobjeći Nadalu i Federeru, nego će prestići Steffi Graf (22), Serenu Williams (23) i Margaret Court (24).

- Nikada nije igrao bolje. Ako ostane zdrav, osvojit će najmanje još četiri ili pet. Na istom je tragu još jedan bivši igrač i bivši trener, danas vrlo popularan televizijski analitičar Brad Gilbert.

- U ovom momentu vidim ga između 25 i 27 Grand Slam titula, ima vremena još tri godine.

McEnroe je pričajući o ovom tercetu iskoristio svoju čuvenu rečenicu iz finala Wimbledona 1981. godine.

- Da mi je netko u igračkim danima rekao da će netko osvojiti 20 najvećih titula, ne bih vjerovao. Da je netko rekao da će ih biti troje, rekao bih kao i onom sucu, “ne misliš valjda ozbiljno”.

Španjolska Marca u svom teniskom sektoru ima sedam od prvih osam artikala o Đokoviću (na naslovnici papirnatog izdanja je Italija u prvom planu, gore u vrhu su s trofejima Leo Messi i Đoković), francuski L’Equipe u istom segmentu je prvih devet tekstova posvetio Đokoviću (deveti je o Matteu Berrettiniju), iako je u tiskanom izdanju na naslovnici dominantna reprezentacija Italije, dok je Đoković smješten u gornjem lijevom kutu (desno je Tour de France).

U engleskim medijima je praktički na svim naslovnicama fotografija na kojoj Gareth Southgate tješi Bukaya Saku… Što je kod Talijana dominantno, ne treba trošiti riječi.

U teniskom sektoru Gazzette dello Sport bave se Wimbledonom, ali kroz poraženog Berrettinija...- Švicarski Blick se najprije čudi šokantnim scenama, koje su priredili engleski navijači na Wembleyu, pa rasističkim napadima na Saku, a za Đokovića se kasnije ističe njegova izjava da se osjeća najboljim na svijetu.

Linker
25. travanj 2024 07:52