U Đokovićevoj loži na polufinalu nije bilo oca Srđana

 MARTIN KEEP Afp
ODRŽAN JE RAZGOVOR

Zabrinutost u obitelji Novaka Đokovića uoči velikog finala, oglasio se i direktor Australian Opena

‘Proveo sam dosta vremena s njima, savjetovao ih da budu pažljiviji‘, rekao je Craig Tiley.
Piše: Sportske novostiObjavljeno: 28. siječanj 2023. 09:26

Craig Tiley, direktor prvog ovogodišnjeg Grand Slam turnira održao je razgovor s obitelji Novaka Đokovića. Srpski tenisač u nedjelju ujutro odigrat će finalni dvoboj u Rod Laver Areni protiv grčkog mu suparnika, Stefanosa Tsitsipasa. Bit će to Đokovićev lov na 10. titulu pobjednika AO, odnosno na 22. Grand Slam turnir karijere, čime bi se na vječnoj ljestvici izjednačio s Rafaelom Nadalom.

Đokovićeva obitelj došla je u središte javnog prostora nakon što se njegov otac Srđan jednom prilikom u Melbourneu slikao s ruskim navijačima koji su na sebi nosili majice sa slovom Z, koje je već dobro poznata propagandna poruka za ratna zbivanja u Ukrajini.

image

Srđan Đoković u društvu navijača

Screenshot (youtube, Aussie Cossack)

Nakon upozorenja organizatora, Đoković stariji najavio je, a potom i održao riječ da neće gledati polufinalni dvoboj s Amerikancem Tommyjem Paulom s tribina, zbog sigurnosti, kako sebe tako i cijele obitelji.

Odmah nakon toga uprizorio se Craig Tiley i razgovarao s čitavom obitelji:

- Proveo sam dosta vremena u razgovoru s Novakovom obitelji. Savjetovao sam ih da budu pažljivi, jer je ovo događaj koji ima veliki globalni značaj. Imate stotine navijača koji prolaze kroz vrata Australian Opena i ulaze u kompleks. Normalno je da postoje neki od njih koji dolaze s namjerom da učine nešto što će poremetiti sve, zbog toga treba biti još pažljiviji - rekao je Tiley.

Posebno je direktor turnira istaknuo poruku obitelji:

- Oni su razumjeli sve to što sam im rekao, bili su ljuti što je sve shvaćeno tako i to nikako nije bila namjera. Njegov otac ne podržava rat, svi oni su za mir - rekao je Tiley.

Linker
18. travanj 2024 06:20