JULIEN DE ROSA Afp
KAKVE POHVALE

‘Znate koja su tri razloga što Marin Čilić nije osvojio više u karijeri?‘ Hrvat oduševio teniske legende

‘Kad ovako igra može pobijediti svakoga. Kad ovako gleda lopticu kao večeras, VAU, kakav je to udarač‘
Piše: SNObjavljeno: 31. svibanj 2022. 08:35

Marin Čilić igrat će u četvrtfinalu ovogodišnjeg Roland Garrosa nakon sjajne partije i pobjede od 6-2, 6-3, 6-2 koju je ostvario protiv drugog nositelja Danila Medvjedeva.

Bio je ovo četvrti međusobni meč hrvatskog i ruskog tenisača te premijerna pobjeda Čilića koji nastavlja sa sjajnim igrama u Parizu ove godine. U četiri dosadašnje pobjede ispustio je samo jedan set i to protiv Mađara Fucsovicsa.

Protiv Balazsa je izgubio tek tri gema, protiv Simona pet, a protiv Medvjedeva sedam gemova.

Sjajno je Čilić odradio cijeli meč te nije dozvolio drugom nositelju Roland Garrosa baš nikakvu šansu. U prve dvije dionice je imao tri break prilike i sve je tri iskoristio, dok Medvjedev nije ni došao u šansu za uzimanje servis gema suparnika.

image
JULIEN DE ROSA Afp

U oba slučaja Čilić je prve break gemove u setovima radio u isti trenutak, kod vodstva 3-2. S tim da je u prvom setu napravio još jedan za 6-2, dok je u drugom setu tek nešto malo duže odolijevao ruski tenisač. Uvodna dva seta bila su gotovo tek za sat vremena igre.

U trećem setu Čilić nije nimalo spuštao gas, čak štoviše, sva drama isparila je vrlo brzo s terena jer je 20. nositelj osvojio četiri gema u nizu i time potpuno slomio uglednog suparnika.

Impresivna predstava oduševila je i teniske legende. Bivši broj 1 Tim Henman za Eurosport je prokomentirao savršen nastup hrvatskog tenisača.

"Ja sam potpuno impresioniran svim aspektima Čilićeve igre. On je bio taj koji je diktirao igru od početka, i bio je neumoran. Nije da Medvedjevu niti malo šansi da se vrati u meč. Servirao je besprijekorno, odigrao je savršen meč. Pazite, Medvedjev nije imao niti jednu break-loptu tijekom cijelog meča", divio se Henman, a u istom tonu nastavio još jedan teniski velikan - Mats Wilander.

"Podsjetio me jako na svoje izdanje s US Opena, one godine kad ga je osvojio. To je isti tenis, sjećam se da je dobio devet setova u nizu i osvojio taj turnir", rekao je Wilander koji je svjestan da Čilić u Parizu nikad nije došao dalje od najboljih osam.

"Znate koja su tri razloga što Čilić nije osvojio više velikih turnira? Rafa, Novak i Roger! On bi došao u ovakvu formu, imao sjajnu seriju i onda naletio na nekoga od njih, a oni nikad ne griješe, oni su baš divovi. Da nije gubio od ova tri velikana u četvrtfinalima i polufinalima, stvarno mislim da bi osvojio puno više u karijeri. Jer kad ovako igra može pobijediti svakoga. Kad ovako gleda lopticu kao večeras, VAU, kakav je to udarač", bio je oduševljen slavni Šveđanin.

Linker
02. svibanj 2024 13:11