Alexander Zverev

 AL BELLO Getty Images Via Afp
OPET ‘U NIŠTA‘

Zverev: Odavno nisam bio ovako frustriran i ljutit, baš je bilo grozno. Nisam ništa mogao pogoditi

Njemački tenisač doživio je novu havariju na Grand Slam turniru i opet ostao praznih ruku
Piše: Ivan JelkićObjavljeno: 04. rujan 2024. 21:21

Dok Amerikanci slave sigurnog finalistu, Alexander Zverev i Grigor Dimitrov još su jednom ostali praznih ruku na Grand Slam turniru.

Štoviše, ako su prije mogli plakati što igraju protiv najveće trojke u povijesti - Đokovića, Federera i Nadala - sada ne mogu više ni to. Jer ne gube više (samo) od njih, sada su tu i Sinner i Alcaraz, ali ovaj puta nije ni tandem nove generacije kriv što su Nijemac i Bugarin doživjeli novi brodolom. Sada gube od Taylora Fritza i Francesa Tiafoea, što, jasno, nije sramota, dapače, ali je svejedno logično postaviti pitanje - hoće li Saša i Grigor ikada dočekati titulu s četiri najveća turnira? Stalno im je izmicala, a sada se čini još udaljenijom...

Pričao je Dimitrov, za kojeg se činilo da su mu najbolji dani prošli, o još jednom propuštenoj prilici i činjenici da je ostao na tri GS polufinala i još pet četvrtfinala.

- Bio sam već u takvim situacijama, znam kako prebroditi to. Nije da se lako pomirim s tim, ali treba se okrenuti onome što dolazi, pokušati se popraviti. Ovaj ću poraz teško progutati, ali na kraju, vrijeme najbolje liječi rane - konstatirao je Bugarin.

Makar se vjerojatno radi o mišiću noge, nije mogao specificirati ozljedu zbog koje je predao meč, jer "više je stvar kombinacije svega pomalo i akumuliranog umora kroz turnir". Nije pomogla ni intervencija fizioterapeuta...

- Osjetio sam neke stvari već i prije meča, pa je kroz meč bilo malo bolje, malo lošije, ali imam već i dovoljno iskustva da znam gdje treba povući crtu.

I dok je Dimitrovu ovo doista jedna značajna prilika manje, jer su mu 33, Alexander Zverev će ih vjerojatno imati još dosta, jer njemu je tek 27. Makar, i dosad ih je imao pregršt, tako se barem čini jer već je godinama tu, pri vrhu, ali nikako da napravi taj posljednji iskorak. Ima dva finala, US Open 2020. (poraz od Thiema nakon što je vodio 2-0 u setovima) i Roland Garros 2024. (Alcaraz, također u pet setova), ali i još šest eliminacija u polufinalima, pa i ovaj peti put u četvrtfinalu.

Dojam je da je već odavno trebao uzeti barem jedan Grand Slam, ali i dalje je u čekaonici.

- Odavno nisam bio ovako frustriran i ljutit - rekao je Nijemac.

- S osnovne sam linije bio očajan. Servis i retern nisu bili loši, čak ni forhend, ali bekhend me potpuno izdao. Nisam mogao ništa pogoditi. Čiste i lagane loptice sam ili izbacivao u aut ili slao u mrežu. Bekhend je moj najsigurniji udarac, međutim, ovo je danas bilo grozno.

Linker
05. rujan 2024 10:32