REUTERS
VELIK REZULTAT

HRVATSKA PO DEVETI PUT IMA TENISAČA NA ZAVRŠNOM MASTERSU Čilićev povratak u elitu: 'Jedva čekam ponovno zakoračiti u O2 Arenu'

Piše: Vladimir ZrinjskiObjavljeno: 03. studeni 2016. 17:16

Šest meč-lopti trebalo je Marinu Čiliću da se riješi „kompleksa Goffin“, ali nagrada za potrošene živce bila je lukrativna. Hrvatska deveti put u povijesti ima tenisača na završnom turniru najbolje osmorice, a Čilić se sprema za drugo guštanje u O2 Areni.

Taktovi „London Calling“ zasvirali su mu nakon što je pobjedom u osmini finala Pariza kao krpom prebrisao sva tri ovogodišnja poraza od Davida Goffina. Nijedan prethodni meč, čak ni onaj prvi u Davis Cupu u Liègeu, nije imao težinu kao jučerašnji. Pobjedom 6-3, 7-6(9), Čilić je pretekao Dominica Thiema i postao sedmi igrač s osiguranom ulaznicom za World Tour finale, a Goffina poslao na Maldive ili neku sličnu destinaciju.

- U proteklih 10 dana napravio sam golemi rezultat. I protiv Goffina sam igrao jako dobro, usprkos pritisku jer ga nikad nisam pobijedio. Ovaj uspjeh mi strašno puno znači i jedva čekam da ponovno zakoračim u O2 Arenu - rekao je Čilić nakon svoje 46. pobjede sezone.

Ulaskom u četvrtfinale, najvjerojatnije je izjednačio renking karijere (8. mjesto), a s još jednom pobjedom mogao bi u London otići i kao sedmi reket svijeta.

Linker
03. svibanj 2024 14:09