Čilić i Ćorić
 Jure Miskovic / CROPIX
PREMA ČETVRTFINALU

HRVATSKA POBIJEDILA I POLJSKU, ALI ZABRINJAVA FORMA ĆORIĆA Pomeo ga slabo poznati Poljak: 'Odigrao sam jedan od najboljih mečeva karijere'

Piše: HinaObjavljeno: 06. siječanj 2020. 09:17

Hrvatski tenisači Ivan Dodig i Nikola Mektić osigurali su pobjedu Hrvatskoj nad Poljskom od 2-1 nakon što su u zadnjem susretu parova 2. kola skupine E ATP kupa u Sydneyu sa 6-1, 6-2 svladali Huberta Hurkacza i Lukasza Kubota poslije svega sat i 11 minuta igre.

Hrvatsku je u vodstvo doveo Marin Čilić koji je u prvom meču sa 7-6 (6), 6-4, svladao Kacpara Zuka,a onda je u drugom meču od Borne Ćorića sa 6-2, 6-2 bolji bio Hurkacz.

"Odigrao sam jedan od svojih najboljih mečeva", poručio je trenutačno 37. tenisač svijeta.

Hrvatska je u susretu 1. kola skupine E ATP kupa u Sydneyu svladala Austriju s maksimalnih 3-0, a u srijedu će u 3. kolu suparnik našim tenisačima biti Argentina. Poljska je pak u prvom kolu izgubila 1-2 od Argentine.

Plasman u četvrtfinale ATP kupa izborit će šest pobjednika skupina te još dvije najbolje druge reprezentacije.

MADRID, SPAIN - MAY 06: Marin Cilic of Croatia celebrates in his match against Martin Klizan of Slovakia during day three of the Mutua Madrid Open at La Caja Magica on May 06, 2019 in Madrid, Spain. (Photo by Alex Pantling/Getty Images)
/ Alex Pantling/Getty Images
Marin Čilić

Linker
02. svibanj 2024 22:15