Ian Walton/Getty Images / Getty Images
ČETVRTFINALE DAVIS CUPA

HRVATSKA SUTRA OTVARA DVOBOJ S AMERIKANCIMA 'Isner je favorit, ali mislim da imam dobre šanse

Piše: HinaObjavljeno: 14. srpanj 2016. 12:52

U petak, od 21 sat po hrvatskom vremenu, započet će četvrtfinalni dvoboj Svjetske skupine Davis Cupa u kojem je reprezentacija SAD-a domaćin hrvatskim tenisačima, a današnjim ždrijebom bit će odlučeno kojim će rasporedom biti odigrani pojedinačni dvoboji prvog dana.

Nepoznanica ne bi smjelo biti u nominacijama obojica izbornika, što bi trebalo značiti da će prvog dana dvoboja u teniskom centru Tualatin Hills u Portlandu snage odmjeriti Marin Čilić i Jack Sock te Borna Ćorić i John Isner. U Portlandu je uoči današnjeg ždrijeba konačno zasjalo i sunce, a sunačno bi trebalo biti i tijekom vikenda, što bi moglo utjecati i na uvjete za igru.

- Danas je bilo dosta sunčano, za razliku od prva dva dana, kad su uvjeti bili dosta sporiji i tada se nisam dobro osjećao na terenu, lopta nije išla naročito brzo. Meni više odgovara da bude brže i ako se ostvari prognoza za vikend da će biti sunčano to mi može dosta pomoći - izjavio je 19-godišnji hrvatski reprezentatiivac Borna Ćorić koji je u dosadašnjih šest nastupa u Davis Cupu ostvario četiri pobjede i četiri poraza, a zahvaljujući njegovom trijumfu nad Kimmerom Coppejansom Hrvatska je na gostovanju u Belgiji ostvarila pobjedu 3-2 i izborila četvrtfinalni dvoboj s Amerikancima.

Prvog dana dvoboja u Portlandu Ćorićev suparnik bit će 16. tenisač svijeta John Isner.

- Sigurno je on veliki favorit. Isto tako, mislim da imam dobre šanse. Igram dobro, iako se rezultatski to ne može reći. Igram dobar tenis posljednjih mjeseci, u dobroj sam formi i zadovoljan sam svojim napretkom. Mislim da sam imao malo nesreće i u ždrijebu i s nekim rezultatima i sada je vrijeme da se neke stvari počnu poklapati.

Ćoriću će nesumnjivo od pomoći u ovom dvoboju biti iskustvo igranja protiv Ive Karlovića, a i svaka informacija o Isnerovim slabostima bit će dobrodošla, za što nema boljeg savjetnika od Marina Čilića.

- Igrao je protiv njega pet puta. Mislim da ga jako dobro poznaje, a čuo sam da je svaki put dobro igrao protiv njega. Već mi je rekao nekoliko jako bitnih stvari na kojima sam radio, recimo na reternu, ali ću s Marinom još popričati prije meča.

Bude li o pobjedniku odlučivao peti meč, Borni će dobro doći iskustvo iz Liegea.

- To može biti jako korisno. Stvarno nije lagano igrati meč kod rezultata 2-2, jako se puno očekuje, velik je pritisak… Da protiv Jacka Socka, koji je jako kvalitetan, prvi put igram kod rezultata 2-2 ne bi bilo lako. To će iskustvo sigurno pomoći ako dođe do toga, iako ćemo se mi potruditi da u nedjelju budem slobodan - zaključio je Ćorić.

U takvom raspletu će Borna morati imati pomoć Marina Čilića koji će u Portlandu imati priliku dokazati kako mu američki suparnici odgovaraju, iako je prva četiri meča u karijeri protiv igrača iz SAD-a izgubio. No, od tada je Marin nanizao čak 29 pobjeda, prije nego što je tu njegovu seriju prekinuo Ryan Harrison na ovogodišnjem turniru u Acapulcu. Nakon toga je Marin još triput slavio protiv američkih suparnika pa sada protiv njih ima učinak 32-5 na ATP i Grand Slam turnirima te u Davis Cupu.

Čilić protiv Jacka Socka nikada nije igrao, a protiv Johna Isnera vodi 5-0 u međusobnim dvobojima. Borna Ćorić je od Jacka Socka poražen u 1. kolu prošlogodišnjeg Roland Garrosa, dok će s Johnom Isnerom prvi put odmjeriti snage.

Linker
18. svibanj 2024 12:36