ATP TOKYO

Hrvatska tenisačica Mirjana Lučić zaustavljena na startu kvalifikacija

Piše: Sportske novostiObjavljeno: 21. rujan 2012. 20:58

Hrvatska tenisačica Mirjana Lučić zaustavljena je na samom startu kvalifikacija iznimno jakog WTA turnira u japanskom gradu Tokyu...

U prvom međusobnom ogledu bolja je od naše tenisačice bila Kazahstanka Galina Voskoboeva, 68. igračica svjetskog poretka. U meču koji je trajao dva sata napravljeno je čak 13 breakova, no nažalost, jedan više, ujedno odlučujući, napravila je Kazahstanka.

Prvi je set protekao u vrlo izjednačenoj borbi, ali je uz jedan break više od Lučić otišao na stranu Voskoboeve rezultatom 6-3. U drugom setu identičan rezultat, ali ovoga puta u korist naše igračica koja je iskoristila tri od tri break-lopte, a Kazahstanka dvije iz isto toliko prilika.

Iako je momentum bio na strani naše Lučić na ulasku u odlučujući set, Voskoboeva je u potpunosti dominirala, osvojila sedam poena više (28-21), iskoristila tri od šest break-prilika (Lučić 2-2), te u konačnici slavila "tradicionalnim" rezultatom za ovaj susret - 6-3.

Porazom Mirjane Lučić nažalost i završava nastup Hrvatske na ovome turniru, na kojem će od Top 10 igračica nastupiti sve osim pobjednice posljednjeg Grand Slama sezone, US Opena, Serena Williams.

Prošle sezone naslovom se okitila Poljakinja Agnieszka Radwanska, koja je u finalu slavila protiv Ruskinje Vjere Zvonarjeve.

WTA Tokyo, 1. kolo kvalifikacija:

Voskoboeva - Lučić 6-3, 3-6, 6-3

Linker
25. travanj 2024 03:17