Jaimi Chisholm/Getty Images
NASTRADALA REBRA

HRVATSKI AS SE OZLIJEDIO U NAJGOREM MOGUĆEM TRENUTKU, DOK JE LOVIO SVJETSKI BROJ 1 'Nisam više mogao, mislim da je nešto slomljeno, a možda i gore'

Piše: Igor KrištaforObjavljeno: 29. travanj 2018. 14:03

Odmah nakon dramatične pobjede nad Robertom Carballesom Baenom i Albertom Ramosom Vinolasom, 25. pobjede u sezoni, do koje su došli spasivši dvije meč-lopte u 1. kolu Barcelone, Mate Pavić i Oliver Marach predali su meč četvrtfinala protiv Feliciana Lopeza i Marca Lopeza. Razlog je ozljeda rebra 24-godišnjeg Splićanina.

- Ozlijedio sam se prije desetak dana u Monte Carlu - kaže Mate.

Unatoč ozljedi, Splićanin i Austrijanac stigli su do petog finala u 2018. godini i prvog na Masters 1000 turnirima. Finala u kojemu su braća Bob i Mike Bryan bila malo bolja.

- Više nisam mogao igrati s boli. Mislim da je fraktura, napuknuće rebra, a možda nešto još gore. Znat ću više u ponedjeljak, kad u Zagrebu napravim magnetsku rezonancu.

Dotad je neuputno prognozirati kakve će posljedice imati ozljeda i na koliko bi vremena odvojila Pavića od terena. Dogodila mu se u najgorem trenutku, jer već je u Barceloni mogao dodatno istopiti razliku od 990 bodova, koliko su ispred njega Lukasz Kubot i Marcelo Melo, koji dijele prvo mjesto na rang-listi.

Pavić je sljedeći tjedan ionako planirao predahnuti i nakon toga ući u seriju turnira (Madrid, Rim, Ženeva) do Roland Garrosa. Negdje u tom periodu otvarala se realna mogućnost za smjenu na vrhu i uspon na broj 1. Može se to, doduše, dogoditi i dok se on liječi, ali je ogromna šteta s obzirom na iskazanu formu, koja je vrhunska još tamo od listopada prošle godine.

Ozljede su, nažalost, sastavni dio sporta. Nadajmo se da je Pavić samo kraće udaljen od terena.

Linker
17. svibanj 2024 13:28