Ivo Karlović
 Julian Finney/Getty Images
ŽDRIJEB U WIMBLEDONU

HRVATSKI DERBI VEĆ U 1. KOLU Karlović na Ćorića, Čilić na Bakera, Dodig nije imao sreće

Piše: HinaObjavljeno: 24. lipanj 2016. 14:44

Hrvatski tenisači Ivo Karlović i Borna Ćorić voljom ždrijeba će se sresti već u prvom kolu Grand Slam turnira na travi londonskog All England Cluba, Marina Čilića čeka Amerikanac Brian Baker, a Ivan Dodig će igrati protiv Tomaša Berdycha.

Karlović i Ćorić sreli su se već prošle godine na zemlji u Bukureštu, gdje je u tri seta slavio 37-godišnji veteran koji će kao favorit ući i u ovaj dvoboj. Marin Čilić postavljen je za 9. nositelja, a protiv 31-godišnjeg Amerikanca Briana Bakera nikada nije igrao. Uspiju li Čilić i pobjednik dvoboja Karlović - Ćorić stići do 3. kola, hrvatski muški tenis će imati jednog predstavnika u osmini finala, jer će se u tom slučaju u Wimbledonu dogoditi još jedan hrvatski okršaj.

Ivan Dodig će protiv 10. nositelja Tomaša Berdycha igrati drugi put u karijeri. Prvi meč su odigrali prije pet godina na tvrdoj podlozi u indijskom Chennaiju, a slavio je Čeh.

Prvi nositelj i branitelj naslova Novak Đoković će svoj put prema trećem uzastopnom trijumfu u All England Clubu početi protiv Britanca Jamesa Warda. U njegovom dijelu ždrijeba je Roger Federer koji započinje turnir protiv Argentinca Guida Pelle.

U donjem dijelu ždrijeba drugi nositelj Britanac Andy Murray kreće u turnir protiv sunarodnjaka Liama Broadyja, dok je njegov mogući suparnik u polufinalu Stan Wawrinka za suparnika dobio opasnog mladog Amerikanca Taylora Fritza.

Turnir u Wimbledonu započinje u ponedjeljak, a program na središnjem terenu će, već prema običaju, otvoriti prošlogodišnji pobjednik Novak Đoković te će prvog dana u akciji biti Karlović i Ćorić u međusobnom dvoboju te Čilić protiv Bakera.

Linker
18. travanj 2024 02:57