Dodig i Pavić
 REUTERS/Antonio Bronic / REUTERS
NA KORAK DO VELIKOG PREOKRETA

HRVATSKI DVOJAC TUŽAN I RAZOČARAN NAKON DRAME U ZADRU Dodig priznao: 'Ovo je možda jedan od najtežih mečeva što sam ikada igrao u Davis Cupu'

Piše: HinaObjavljeno: 15. rujan 2018. 21:53

Tenisači SAD-a smanjili su na 2-1 u polufinalu Davis Cupa u Zadru protiv Hrvatske nakon subotnje igre parova, pa će odluka o finalisti ipak pasti u nedjelju.

Hrvatska kombinacija Ivan Dodig-Mate Pavić izgubila je nakon velike borbe i četiri sata i 42 minute igre od Mikea Bryana i Ryana Harrisona s 5-7, 6-7 (6), 6-1, 7-6 (5), 6-7 (5).

U nedjelju će prvi na teren od 11 sati Marin Čilić i Steve Johnson, a potom Borna Ćorić i Frances Tiafoe. Hrvatskoj za plasman u finale nedostaje još jedan bod.U finalu od 23. do 25. studenoga pobjednik susreta Hrvatska - SAD igrat će protiv Francuske, koja je u subotu povela s nedostižnih 3-0 kod kuće protiv Španjolske.

- Teško mi je sada nešto reći, žao mi je što ovoj publici u konačnici nismo mogli priuštiti pobjedu, to najviše boli. Ali, s druge strane meč je bio jako dug, ali i kvalitetan. Možda nešto i najbolje od parova što se može vidjeti u svjetskom tenisu, sve rezultat govori, sitnice su odlučivale. Igrali smo protiv jako kvalitetnih igrača i ovo je možda i jedan od najtežih mečeva što sam ikada igrao u Davis Cupu - kazao je Dodig.

Mate Pavić imao je problema u samoj završnici meča.

- Uhvatio me grč koji mi je stvaro probleme u posljednjim trenucima meča, ali složio bi se sa svime što je Ivan rekao. Razočaran sam što nismo uspjeli pobijediti, vratili smo se, nije bilo lako. Bilo je par nesretnih lopti i meč je otišao na kraju na njihovu stranu. Moglo je vrlo lako biti i 2:0 za nas, ali eto. Ja još nisam osjetio čar pobjede u Davis Cupu i te strane mi je također malo žao - rekao je Pavić.

Linker
02. svibanj 2024 12:09