Zeljko Hajdinjak / CROPIX
TKO ĆE ZAIGRATI?

HRVATSKI REPREZENTATIVAC NAJAVIO OKRŠAJ PROTIV RUSIJE 'Oslabljeni smo neigranjem Čilića i našu prednost trebamo tražiti u paru'

Piše: HinaObjavljeno: 15. studeni 2019. 16:32

"Oslabljeni smo u pojedinačnom dijelu zbog ozljede Marina Čilića i u paru moramo tražiti prednost. Imamo širok kadar i nadam se da ćemo tu prednost ovdje iskoristiti", rekao je hrvatski reprezentativac Nikola Mektić tri dana prije dvoboja s Rusijom na otvaranju finalnog turnira Davis Cupa u Madridu.

Mektića za Madrid i teniski kompleks Caja Magica vežu posebno ugodne uspomene, jer je upravo na tom mjestu osvojio prvi od svoja tri naslova u paru na turnirima iz serije ATP Masters 1000.

"To je bilo prvi put da sam uopće nastupio na tom turniru i odmah ga osvojio. Općenito mi je grad predivan i volim se vraćati u Madrid i Španjolsku, ovdje se odlično osjećam. Igrački mi odgovaraju uvjeti. Nadmorska visina ima utjecaj u tome, jer je brže. Turnir se igra na zemlji, što na Davis Cupu neće biti slučaj, ali ukupno se ovdje osjećam odlično."

To bi mogao biti i jedan od važnih faktora pri određivanju kombinacije koja će nastupati u paru, koji u novom formatu Davis Cupa dobiva još više na težini nego što je to bio slučaj u prijašnjem sustavu. Naša reprezentacija ne oskudijeva kvalitetom među igračima parova pa ni odluka neće biti laka.

"Ne zna se još tko će igrati. Čekamo Ivana Dodiga da dođe iz Londona, trebao bi nam se priključiti danas pa ćemo imati još dan-dva za trening. Mate Pavić je posljednjih tjedana imao problema s leđima, pa ćemo još procijeniti je li sasvim spreman i na temelju toga odlučiti tko će igrati", zaključio je 30-godišnji Zagrepčanin.

Linker
19. travanj 2024 05:01