CROPIX
JEDNOGLASNA ODLUKA

HRVATSKI TENISKI SAVEZ OSTAO BEZ PREDSJEDNIKA Igra prijestolja u Varaždinu: Na izvanrednoj sjednici smijenjen Franjo Luković

Piše: Vladimir ZrinjskiObjavljeno: 05. travanj 2018. 18:44

Na izvanrednoj skupštini Hrvatskog teniskog saveza u Varaždinu smijenjen je predsjednik Franjo Luković (68).

Dvorske bitke u HTS-u tako su dosegnule točku vrelišta upravo večer uoči početka Davis Cup okršaja između Hrvatske i Kazahstana. Luković je, podsjećamo, prije mjesec dana podnio neopozivu ostavku koja je trebala stupiti na snagu s današnjim danom, no u utorak se predomislio i obavijestio skupštinare da se skupština odgađa do daljnjega.

Lukovićeva oporba više nije imala strpljenja za birokratske vratolomije sad već bivšeg predsjednika pa je u Hotelu Turist održala skupštinu za koju su potrebni potpisi dostavljeni prije više od mjesec dana. Iako je dnevni red trebao sadržavati samo točku o usklađivanju statuta s odredbama Zakona o udrugama te usvajanju novog statuta, na njega je na licu mjesta uvrštena točka o Lukovićevoj smjeni, odnosno opozivu.

Za Lukovićevu su smjenu glasali svi prisutni skupštinari, njih 29 (od 47), uključujući i predstavnike Zagrebačkog teniskog saveza kojima je pristup skupštini posljednjih godina na razne načine bio onemogućavan.

Franjo Luković je predsjednik Hrvatskog teniskog saveza postao 2012. godine, a na toj funkciji zamijenio je Radimira Čačića.

Za vršitelja dužnosti do izbora novog predsjednika izabran je dosadašnji potpredsjednik Petar Mirić, inače donedavno najbliži Lukovićev suradnik.

Kao glavna kandidatkinja za novu čelnicu HTS-a spominje se Čakovčanka Nikolina Babić, koja je već prikupila 25 potpisa skupštinara.

Skupštinari koji su smijenili Lukovića, predvođeni Mirićem, medijima će se obratiti tek u ponedjeljak jer ističu da ne žele remetiti atmosferu uoči Davis Cupa. Lukovićeva reakcija na novi tijek događanja tek se očekuje.

Linker
16. listopad 2024 15:53