Marin Čilić i Nikola Mektić protiv Franka Škugora i Borne Gojo
 VLADO KOS/CROPIX
SLAVONIJA SLAM

‘Ispunili smo humanitarni cilj i mislim da nitko nije zažalio što je došao i bio dio ovog spektakla!‘

Posljednjeg dana igranja u skupini najveću pobjedu izborio je Borna Gojo, koji je u tie-breaku svladao Marina Čilića
Piše: Davor BurazinObjavljeno: 06. lipanj 2020. 17:34

Tri dana Hrvatskog Premier Tenisa u Osijeku, prvog teniskog događaja u našoj zemlji nakon epidemije koronavirusa, odigrana su, a danas je na rasporedu finale. Na rasporedu je završni spektakl i nema veze tko je koju poziciju zauzeo, hrvatska javnost će u direktnom prijenosu vidjeti najbolje što naš tenis ima.

Neslužbenu titulu pobjednika osvojio je Tim A u kojemu su Marin Čilić, Jana Fett, Ana Konjuh, Nikola Mektić, Goran Ivanišević, Saša Hiršzon i Lucija Faj. Oni su ostvarili omjer 70:63, jedini pozitivan omjer između četiri tima, ali nedjelja nosi novi izazov.

Goran Ivanišević se morao odjaviti u petak, jer obaveze zovu, Novak Đoković je nestrpljivo čekao da krenu s pripremama za Jadransku turneju, gdje će druga stanica biti u Zadru od 15. do 21. lipnja. O svemu tome Sportske novosti su već ekskluzivno pisale i manje-više se sve zna, osim da je došlo do promjene u ekshibicijskom meču, a taj bi u konačnici trebao biti miks - Novak Đoković, Marin Čilić (Borna Ćorić), Donna Vekić i Ana Konjuh. Planirano je bilo drugačije, četiri tenisača, ali Mario Ančić nije u mogućnosti doputovati iz New Yorka, pa je sve otpalo.

image
Humanitarni turnir Hrvatski Premier Tenis
VLADO KOS/CROPIX

Trećeg dana tenisa u Osijeku, u Perivoju kralja Tomislava, pauzirao je Borna Ćorić. Izuzeo se Borna iz svih mečeva i otvorio nesvakidašnju priliku Mateju Dodigu, 14-godišnjem Osječaninu, europskom momčadskom prvaku do 12 godina s Dinom Prižmićem i Patrikom Jurinom. Mlađahni Dodig je tako odigrao čak tri meča, s Ivom Majoli, prezimenjakom Ivanom i u singlu protiv Duje Ajdukovića.

- Fantastično iskustvo, nisam mogao zamisliti da će mi se ovo dogoditi - rekao je Matej. - Puno sam toga naučio… Malo mi je žao i bio sam tužan zbog nekih poraza, ali ovo će mi puno značiti.

Matej se upoznao s Ivanom, našim rekorderom po broju Grand Slam naslova (četiri). Ivan ga je pozvao da dođe u Međugorje i trenira s njim.

- Nisam još siguran jesmo li u rodbinskim odnosima. Oni su iz Hercegovine, neka veza vjerojatno postoji - rekao je Ivan. - Matej je talentiran i meni je obaveza pomoći mu ako ikako mogu. Jako dobro znam što je većina nas prolazila da bismo se probili u svjetski vrh, nema smisla da ovi mlađi to ponavljaju.

Posljednjeg dana igranja u skupini najveću pobjedu izborio je Borna Gojo, koji je u tie-breaku svladao Marina Čilića, ali vrijedi istaknuti da je Tereza Mrdeža dobila sva tri pojedinačna meča. Ana Konjuh je odigrala prvi "službeni" set nakon Fed Cupa u veljači prošle godine, svladala Leu Bošković.

image
Humanitarni turnir Hrvatski Premier Tenis
VLADO KOS/CROPIX

- Kako se osjećam? U planu mi je vratiti se na Tour kad god to bude - rekla je 22-godišnja Dubrovčanka, koja je prije tri godine bila u Top 20. - Nakon toga su uslijedile tri operacije na desnom laktu, na toj ruci nosim zaštitu i možda ću je morati nositi do kraja karijere, ali važno da se dobro osjećam.
Kao glava obitelji Vekić, otac Igor je podnio veliki teret i već osjeća zadovoljstvo onime što je postignuto:

- Drago mi je da smo pokazali da se i u ovakvim okolnostima može napraviti nešto vrlo pozitivno. Ispunili smo humanitarni cilj turnira, doveli u Osijek sve najbolje što naš tenis ima. Bila su ovo četiri dana kvalitetnog druženja, mislim da nitko nije zažalio što je došao i bio dio ovoga.

Rezultati - subota:
TIM B - TIM D 17:22 (Majoli, M. Dodig - Kostanić, Kuna 2:4, Lukas - Mrdeža 3:5, I. Dodig, Vekić - Pavić, Ružić 5:3, I. Dodig, M. Dodig - Ajduković, Pavić 4:5, M. Dodig - Ajduković 3:5).
TIM A - TIM C 20:12 (Konjuh - Bošković 4:2, Čilić - Gojo 4:5, Čilić, Mektić - Gojo, Škugor 4:2, Mektić, Fett - Škugor, Primorac 4:1, Hiršzon, Faj - Prpić, Tešankić 4:2).
Poredak: TIM A 73:60, TIM D 67:68, TIM B 64:67, TIM C 55:46.


Nedjelja od 16 sati: Mektić, Škugor - Dodig, Pavić, Ajduković, Konjuh - Gojo, Mrdeža, Prpić, Tešankić - Majoli, M. Dodig, Fett - Vekić, Čilić - Ćorić.

image
Marin Čilić i Nikola Mektić protiv Franka Škugora i Borne Gojo
VLADO KOS/CROPIX

Linker
20. travanj 2024 00:37