promo 

 MANUEL PALJUH

ITF Wheelchair Croatia Open Umag by HEP

Prošlogodišnji pobjednik Riegler, 21. igrač svijeta Fabisiak i petorica Hrvata predvode listu igrača
Piše: promoObjavljeno: 28. srpanj 2022. 00:00

Treći po redu ITF Wheelchair Croatia Open Umag by HEP i ove će godine, u sklopu jedinog hrvatskog ATP turnira, okupiti sjajne tenisače u kolicima koji se bore za bodove za svjetsku ITF rang-listu. Na terenima Umag Tennis Academyja i ATP centra u Stella Marisu nastupit će 16 tenisača iz osam zemalja: Australije, Austrije, Hrvatske, Mađarske, Italije, Poljske, Grčke i Velike Britanije.

image

promo

MANUEL PALJUH

Organizator turnira i ponajbolji hrvatski tenisač u kolicima Anto Joskić najavljuje do sada najjače izdanje turnira.

image

promo

MANUEL PALJUH

Listu igrača predvodi prvi nositelj, Poljak Kamil Fabisiak, 21. igrač svijeta. Uz njega, tu je i prošlogodišnji pobjednik, Austrijanac Josef Riegler, kao i brojni drugi sjajni igrači. Inače, s obzirom na kategoriju našeg turnira i činjenicu da ga najboljih 20 igrača s rang-list ne može igrati, Fabisiak je najbolje rangirani igrač koji nam je bio dostupan i odlična je stvar da dolazi u Umag. Naravno, posebno nas veseli što ove godine imamo ukupno petoricu Hrvata, i to redom: Sven Maretić, Dražen Mikšić, Antonijo Arambašić, Ante Kolunđija i moja malenkost. Nadamo se da ćemo svi skupa ostaviti dobar dojam i ostvariti dobre rezultate“, kazao je Joskić i dodao:

Posebno bih se htio zahvaliti našem glavnom sponzoru HEP-u te ATP turniru u Umagu što su nam i ove godine omogućili da budemo dio turnira te na taj način promoviramo tenis u kolicima i općenito sport osoba sa invaliditetom”.

Prošlogodišnji pobjednik i čovjek koji ne propušta umaški turnira Josef Riegler ističe kako se i ove godine veseli nastupu u Istri.

Umag mi je sada već jedan od omiljenih turnira. Do sada sam na prvom izdanju igrao finale, a prošle sam godine osvojio turnir tako da imam uistinu prekrasne uspomene iz Umaga te se nadam da i ove godine mogu ostvariti dobar rezultat. Za nas tenisače u kolicima igrati u Umagu je sjajan osjećaj jer igramo u isto vrijeme i na istom mjestu kao i ATP igrači i biti dio jednog takvog turnira je zaista posebno“, istaknuo je Austrijanac.

image

promo

MANUEL PALJUH

ITF Wheelchair Croatia Open Umag by HEP na rasporedu je od petka, 29. do nedjelje, 31. srpnja. Finalni mečevi u obje konkurencije, pojedinačnoj i igri parova, održat će se na Grand Stand terenu umaškog ATP kompleksa.

Linker
27. travanj 2024 04:27