AFP
ASTANA

Ivan Dodig bolji od Mečira

Piše: Agencija TotalsportObjavljeno: 01. studeni 2010. 14:30

Ovaj tjedan se igraju četiri ATP Challenger turnira, a najjači nagradni fond je na onom u Astani (dvorana, tvrda podloga), gdje igraju i dva hrvatska tenisača.

Peti nositelj turnira je Ivan Dodig koji je u ponedjeljak, rano ujutro po hrvatskom vremenu, premijerno nastupio. Pobijedio je sa 6-4, 6-7(5), 6-4 slovačkog tenisača Miloslava Mečira, inače 325. igrača na svijetu, te sina poznatog Miroslava Mečira, slavnog igrača tijekom osamdesetih godina.

U trećem je setu Dodig ključni break napravio kod 3-3 nakon čega više nije napravio korak unatrag, te je osvajanjem vlastitog servisa došao do pobjede koja mu u 2. kolu donosi meč protiv boljeg iz ogleda Nijemca Stadlera i još jednog Slovaka Semjana.

Na turniru nastupa i Nikola Mektić, a on će tijekom ponedjeljka odigrati meč 1. kola protiv Rusa Andreja Kuznjecova.

Spomenimo da je prvi nositelj turnira domaći tenisač Mihail Kukuškin, koji je prošlog tjedna osvojio ATP turnir u Sankt Peterburgu, za premijerno svoje slavlje u karijeri na nekom od ATP turnira.

Nakon što je peti nositelj Ivan Dodig pobijedio Slovaka Miloslava Mečira sa 6-4, 6-7(5), 6-4, njegov je primjer slijedio Nikola Mektić, inače 305. igrač na svijetu. U 1. kolu je Mektić bio bolji od ruskog tenisača Andreja Kuznjecova, inače 207. tenisača na svijetu. Bilo je 6-3, 6-3 za Mektića.

Inače, moguće je da gledatelji u Astani vide "hrvatski derbi" u četvrtfinalu. Dodig će u drugom igrati protiv Nijemca Stadlera, dok je Mektićev idući suparnik bolji iz ogleda Nijemca Phaua (drugi nositelj) i Rusa Ledovskija.

Prođu li i druge prepreke igrat će dva hrvatska tenisača međusobno.

Spomenimo da je prvi nositelj turnira domaći tenisač Mihail Kukuškin, koji je prošlog tjedna osvojio ATP turnir u Sankt Peterburgu, za premijerno svoje slavlje u karijeri na nekom od ATP turnira.

ATP Challenger Astana, 1. kolo:



Mektić - Kuznjecov 6-3, 6-3

Dodig (5) - Mečir 6-4, 6-7(5), 6-4

Linker
27. travanj 2024 00:34