MELBOURNE, AUSTRALIA - JANUARY 21: Ivan Dodig of Croatia and Marcelo Melo of Brazil in action in their first round doubles match against Andre Begemann of Germany and Robin Haase of the Netherlands during day three of the 2015 Australian Open at Melbourne Park on January 21, 2015 in Melbourne, Australia. (Photo by Wayne Taylor/Getty Images)
 Wayne Taylor/Getty images / 2015 Getty Images
AUSTRALIAN OPEN

Ivan Dodig i Marcelo Melo propustili priliku za plasman u Grand Slam finale

Piše: HinaObjavljeno: 29. siječanj 2015. 22:10

Hrvatski tenisač Ivan Dodig i Brazilac Marcelo Melo nisu izborili nastup u finalu turnira muških parova na Australian Openu u Melbourneu nakon što su u četvrtak u polufinalnom dvoboju poraženi od Francuza Nicolasa Mahuta i Pierre-Huguesa Herberta s 4-6, 7-6 (5), 6-7 (5).

Nakon dva sata i 19 minuta velike borbe i propuštenih prilika, Ivan Dodig i Marcelo Melo ostali su bez prilike boriti se za svoj prvi Grand Slam naslov izgubivši polufinalni meč Australian Opena od francuskog para Pierre-Hugues Herbert - Nicolas Mahut sa 4-6, 7-6 (5), 6-7 (5). Francuzi, kojima je ovo prvi zajednički nastup na Grand Slam turnirima, pokazali su se iznimno opasnim suparnicima, ali su strpljenje i odlična igra Dodiga i Mela u drugom i trećem setu doveli na prag pobjede.

Sve do trećeg gema drugog seta Dodig i Melo nisu imali nijednu priliku za break, dok su Francuzi iskoristili jednu od osam break-lopti što im je donijelo prvi set. Hrvatsko-brazilska kombinacija napravila je break u trećem gemu odlučujućeg seta te tu prednost držala do desetog gema, kad je Melo propustio servis za pobjedu. Ipak, Dodig i Melo su mogli do pobjede u tie-breaku trećeg seta u kojem su vodili s 5-2, ali su izgubili pet poena zaredom i time propustili priliku ponovno se boriti za Grand Slam naslov nakon što su ih 2013. u finalu Wimbledona pobijedili američki blizanci Bob i Mike Bryan, najbolji par svih vremena.

Herbert i Mahut će za naslov će igrati profiv Talijana Simonea Bolellija i Fabija Fogninija koji su u drugom polufinalnom dvoboju sa 6-4, 3-6, 6-3 nadigrali nizozemsko-rumunjski par Rojer – Tecau. Bolelliju i Fogniniju, pobjednicima umaškog turnira parova iz 2011. godine, to će također biti prvi nastup u finalu Grand Slam turnira. Finalni dvoboj muških parova u Melbourne Parku na programu je u subotu, po završetku finalnog dvoboja tenisačica.

Linker
17. rujan 2024 01:59