Goran Ivanišević volio je igrati protiv Samprasa, ali nije imao dobar omjer...
 AFP
GORAN POTPUNO OTVORENO

Ivanišević bez dlake na jeziku priznao susjedima: ‘On me je dosta za*ebao u životu!‘

"Tko zna kako bi mi se karijera razvila da sam osvojio tad kad sam bio favorit", rekao je Zec
Piše: SNObjavljeno: 20. svibanj 2020. 21:15

Kada mislimo da sve već znamo o Goranu Ivaniševiću, iz svakog intervja otkrijemo neki novi detalj, situaciju, koja se na kraju povezujemo u mozaik jedne jedinstvene, grandiozne karijere. Ipak je u pitanju wimbledonski pobjednik, a za kojim je "uzdisala" i Kate Middleton, kako je to vojvotkinja od Cambridgea otkrila prije nekog vremena...

Vlasnik 22 naslova na Touru i nekadašnji drugi tenisač svijeta dao je intervju za Sportklub...

“Prva titula je uvijek svima posebna pa tako i meni - Stuttgart 1990. godine na zemlji, finale pet setova u meču s Perezom Roldanom. Već sam te godine igrao i polufinale Wimbledona, znao sam gdje sam, što sam i što mogu, ali to je bila lijepa potvrda. Zatim i onaj Roland Garros kad sam dobio Borisa Beckera u prvom kolu, kao i osvajanje Kupa nacija s Jugoslavijom“, rekao je Zec.

Prisjetio je jednog finala u Wimbledonu, prvog, a koji je morao dobiti, jer bio je veliki favorit...

“Te 1992. godine sam odigrao loš meč, bio sam favorit i nisam smio izgubiti, ali jesam - imao sam svojih šansi, ali je Agassi tog dana bio bolji, u važnim poenima bio je znatno bolji. Dvije godine kasnije nisam imao nikakvu šansu, a 1998. je katastrofa način na koji sam ja to izgubio. Najviše žalim za 1992., tko zna kako bi se sve razvijalo da sam tada osvojio titulu. Krivo mi je i zbog US opena 1996. trebao sam dobiti polufinale. Ponovo Sampras, taj Sampras me dosta zajebao u životu.", izjavio je za Sportklub.

Danas je jedan od trenera Novaka Đokovića i nije mu lako obzirom da je Srbin bez poraza u sezoni, a krenuo je sjajno osvajanjem Australian Opena...

"Nemam pojma kako će izgledati tenis, da mi je netko prije tri mjeseca rekao da će cijeli svijet stati, rekao bih mu da je lud. Hoće li ikada biti kao što je bilo, ja se nadam da hoće, ali vidjet ćemo hoće li biti promjena.", zaključio je.

Linker
26. travanj 2024 20:10