Šime Šokota/CROPIX
'NIKAD VIŠE U HR TENIS'

Ivanišević: Moje reference očito nisu dobre, trebao sam osvojiti još jedan Wimbledon

Piše: Ivan JelkićObjavljeno: 22. prosinac 2011. 18:49

Goran Ivanišević definitivno je prekrižio bilo kakav budući angažman u hrvatskom tenisu, točnije, suradnju s Hrvatskim teniskim savezom.

- To je za mene završena priča, konačni kraj - rekao je nesuđeni izbornik Davis Cup reprezentacije.

Na promjenu takvog rezolutnog stava ne bi utjecalo ni da se promijeni upravljačka struktura u HTS-u, odnosno da dođu novi ljudi na mjesta “predsjednika u odlasku” Radimira Čačića i njegovih najbližih i najodanijih suradnika.

- Ne, ne, trećeg puta sigurno neće biti. Tko god došao, želim im sve najbolje, uspješan rad, ali mene sigurno neće biti u toj priči. Što se mene tiče, može tamo doći i moj otac, ali neću promijeniti mišljenje.

Ivanišević je već prije šest godina trebao zasjesti na izborničku klupu, ali i tada se Radimiru Čačiću “kemijanje” te pokušaj da zadrži Nikolu Pilića obilo o glavu. I tada je Goran, ogorčen svime što se događalo, rekao “više nikad”, pa je ipak popustio, ali to sada smatra velikom greškom.

- Prvi puta, 2005. godine, nisam bio kriv ni za što, ali sada sam sâm kriv. Dopustio sam si da se uvučem u cijelu tu priču i opet sam se opekao. Pri tome je cifra od 100.000 eura koja se potencira bila najmanji problem.

Na informaciju koju su plasirali iz HTS-a da će Goran svejedno volontirati kao izbornik u prvom kolu protiv Japana sredinom veljače 2012, samo se nasmijao.

- Možemo samo otići u japanski restoran jer to je najviše što ću ja biti u dodiru s Japanom - u svom je stilu komentirao Ivanišević.

U međuvremenu je ostavku u HTS-u dao i Zoran Grbić, prvi operativac Saveza i čovjek koji je direktno bio involviran u pregovorima oko Goranova angažiranja u nacionalnom savezu.

- To valjda sve govori. Grbić je vodio razgovore, a budući da ga je za to ovlastio predsjednik, onda je i on znao sve detalje o kojima smo razgovarali. Nitko se nije bunio kad smo sve dogovorili. Znam samo da smo nakon tri sata razgovora u četvrtak sve dogovorili, a u petak se sve naglo promijenilo pa je na sjednici odlučeno nešto sasvim drugo. A samo je jedna osoba mogla preko noći sve promijeniti.

Jasno, ta osoba je Radimir Čačić, ali Ivanišević očito ne želi više ni izustiti njegovo ime. Dva puta ga je, uostalom, izigrao.

- Žao mi je, ali, eto, svi sastanci koje smo imali bili su uzaludno trošenje vremena. Bio sam spreman potpuno se angažirati, prioritet bi bio Davis Cup, ali želio sam dovesti u red kompletan hrvatski tenis, koji se srozao u posljednjih pet godina, dvorane su prazne, žalosno je da nam mladi tenisači idu van trenirati. Osječanka Donna Vekić nema teren u Osijeku pa je otišla u Englesku, Pavić, Delić, Čorić također treniraju vani. Uvijek će biti talenata i “ludih” roditelja koji će sve financirati, ali htio sam to dovesti u red, pokazati im put. To je ono što Savez ne radi, a ja sam bio spreman raditi. Oni su više trebali mene, nego ja njih - zaključio je Ivanišević.

Očito njegove reference nisu bile dovoljno snažne da bi dobio povjerenje...

- Valjda sam trebao osvojiti još jedan Wimbledon.

Linker
06. svibanj 2024 17:20