Goran Ivanišević i Lucija Faj protiv Jelene Kostanić Tošić i Frana Kune
 VLADO KOS/CROPIX
WIMBLEDON U SLAVONIJI

Ivanišević oduševio na istoku, a domaćini ga ‘natrpali‘: Poželio biftek, a dobio ‘pola krave‘!

Kiša je bila u prvom planu i zbog nje se tenis odužio do dugo u noć.
Piše: Davor BurazinObjavljeno: 04. lipanj 2020. 23:33

Prvi dan Hrvatskog Premier Tenisa u Osijeku podsjetio je na – Wimbledon. Kiša je bila u prvom planu, zbog nje se tenis u Perivoju kralja Tomislava produžio do dugo u noć (u jednom trenutku prekid je trajao duže od dva sata). U glavnoj ulozi bila je - Lucija Faj, mlada tenisačica iz Osijeka koja je doživjela čast da igra uz Gorana Ivaniševića i da u dugoj izmjeni protiv Frana Kune i Jelene Kostanić osigura pobjedu u tie-breaku. Kiša je padala, proljetni pljusak i nije smetalo, jer je bilo napeto. Goran se u tom poenu, trećoj meč-lopti, majstorski sklonio u stranu i navijao za suigračicu Luciju.

Prije toga Ivanišević je maksimalno uživao u gostoprimstvu Osječana, uoči meča prošao je pripreme u restoranu Bijelo-Plavi. Poželio je biftek, a dobio:

image
Humanitarni turnir Hrvatski Premier Tenis
VLADO KOS/CROPIX

- Pola krave, šta je ovo?

Nakon toga je dobio specijalitet kuće, palačinku koja je zauzela cijeli tanjur, pa je bilo opravdano posumnjati kakav će biti na terenu, hoće li se moći kretati. Igrom je demantirao sumnjičavce, pogotovo što se iskazao kao pravi pedagog i stalnim hrabrenjem Lucije izvukao iz nje ono najbolje.

U prvom dvoboju dana favorizirani Tim B predvođen Donnom Vekić i Bornom Ćorićem svladao je Tim C sa 24:19 (zbroj gemova), a upravo su Donna i Borna preokrenuli tijek meča u posljednja dva susreta. Pogotovo Borna, koji je imenjaka Goju svladao sa 6:2. Splićanin je bio vidno razočaran ishodom, nekoliko izjednačenih gemova otišlo je na stranu Čorića.

REZULTATI
TIM B – TIM C 24:19
(Ćorić, I. Dodig – Gojo, Škugor 6:4, I. Dodig, Lukas – Škugor, Primorac 1:6, Majoli, M. Dodig – Prpić, Tešankić 5:3, Vekić – Bošković 6:4, Ćorić – Gojo 6:2).
TIM A – TIM D
(Čilić, Mektić – Ajduković, Pavić 5:7, Čilić – Ajduković 6:3, Ivanišević, Faj – Kostanić, Kuna 5;4, Mektić, Konjuh – Pavić, Ružić, Fett – Mrdeža).

Linker
24. travanj 2024 19:01