Ivo Karlovic of Croatia hits a return against US tennis player James Blake during their first round match at the ATP Shanghai Masters tennis tournament in Shanghai on October 12, 2009. Blake won 3-6, 7-6, 6-3. AFP PHOTO / PHILIPPE LOPEZ
 AFP
ŽDRIJEB RG-a

Ivo Karlović na Del Potra

Piše: Matko BreberObjavljeno: 20. svibanj 2011. 15:38

Održan je ždrijeb drugog Grand Slam turnira sezone Roland Garrosa. Hrvatsku će predstavljati petorica tenisača i jedna tenisačica.

Kod tenisača to će biti Marin Čilić, Ivan Ljubičić, Ivan Dodig, Ivo Karlović te Antonijo Veić, a kod tenisačica Mirjana Lučić.

Ždrijeb je najboljem hrvatskom tenisaču Čiliću za suparnika u 1. kolu namijenio Španjolca Rubena Ramireza Hidalga. Riječ je o 99. igraču svijeta s kojim se Međugorac dosad nije susretao, a u slučaju pobjede dalje će ići na pobjednika susreta između Leytona Hewitta i Alberta Montenesa.

Ivan Ljubićić također će na protivnika s kojim se dosad nije susreo, 66. igrača ATP ljestvice Indijca Somdeva Devvarmana. U slučaju da dogura do osmine finala Ljubičić će vrlo vjerojatno odmjeriti snage protiv branitelja naslova Rafaela Nadala.

Ivan Dodig igrat će protiv Španjolca Perea Ribe, 65. igrača svijeta od kojeg je izgubio u jedinom dosadašnjem međusobnom meču igranom 2008. godine na Challengeru u Međugorju.

Ivo Karlović imat će najteži posao od svih hrvatskih tenisača budući mu je ždrijeb namijenio Juana Martina del Potra, 27. tenisača svijeta i pobjednika US Opena iz 2009. godine. Iste je godine Argentinac igrao i polufinale Grand Slama u Parizu.

Od ostalih zanimljivih parova 1. kola spomenimo da će najbolji tenisač svijeta Nadal igrati protiv Amerikanca Johna Isnera, dok će nezaustavljivi Novak Đoković na Nizozemca Thiema De Bakkera.

Karlović je u istom dijelu ždrijeba kao i Đoković i njihov je međusoban susret moguć u 3. kolu.

Najbolja hrvatska tenisačica Mirjana Lučić imat će za protivnicu u 1. kolu Ruskinju Mariju Šarapovu, trenutno sedmu igračicu svijeta, a nekad najbolju igračicu svijeta koja je na French Openu najdalje dogurala 2007. godine, kada je igrala u polufinalu. Bit će to njihov prvi međusobni meč.

Nakon što je uspješno odradio kvalifikacije Roland Garrosa, drugog Grand Slam turnira godine, hrvatski tenisač Antonio Veić saznao je i suparnika u 1. kolu glavnog dijela natjecanja.

Lošinjanin, koji u ovom trenutku drži 225. mjesto na ATP-ovoj ljestvici, igrat će na startu turnira na pariškoj zemlji protiv Urugvajca Pabla Cuevasa. Dosad su se ova dvojica tenisača samo jednom sudarala, lani na zemljanoj podlozi u Kitzbühelu, a pritom je bolji bio Cuevas, danas 52. igrač svijeta.

Eventualna pobjeda Veića bi u 2. kolu odvela na boljeg iz dvoboja između 28. nositelja, Rusa Nikolaja Davidenka, i Nijemca Denisa Gremelmayra. Podsjetimo, Veić je u 3. kolu kvalifikacija bio bolji od Talijana Simonea Bolellija sa 6-1, 3-6, 7-5.

Roland Garros, tenisači, važniji mečevi 1. kola:

Čilić (19) – Ramirez Hidalgo

Dodig – Riba

Ljubičić – Devvarman

Karlović – Del Potro (25)

Nadal (1) – Isner

Đoković (2) – De Bakker

Federer (3) – F. Lopez

Murray (4) – kvalifikant

tenisačice, 1. kolo:

Lučić – Šarapova (7)

Wozniacki (1) – Date-Krumm

Clijsters (2) - Jakimova

Schiavone (5) – Oudin

Linker
08. svibanj 2024 01:02