AP
TRIJUMF U BOGOTI

Ivo Karlović uzeo prvi naslov nakon pet godina: 'Bio je ovo nevjerojatan tjedan!'

Ivo Karlović na drugom je turniru poslije tromjesečne pauze prouzročene virusnim meningitisom otišao do kraja. U finalu Bogote pobijedio je Alejandra Fallu 6-3, 7-6(4)
Piše: Neven BertičevićObjavljeno: 21. srpanj 2013. 21:54

Alejandro Falla je dan uoči početka inauguralnog ATP Toura u Bogoti rekao novinarima da "ima osjećaj". Onda je to pojasnio...

- Imam osjećaj da ću osvojiti.

Bio je dobar, odličan. Pogotovo nakon što je u četvrtfinalu svladao prvog nositelja Srbina Janka Tipsarevića. I taj je osjećaj trajao. Sve do finala i velikog povratnika Ive Karlovića.

Načinio je mini break za 5:4, Kolumbijac je izbacio forhend i onda je za domaćeg tenisača stigla neminovnost. As, pa još jedan. S dvije ruke je poslo poljubac u nebo i onda još jednom stisnuo šake. I još jednom pogledao 'gore'. Zahvala ili nešto drugo? Ne znam, nije ni važno.

A ono što jest. Ivo Karlović je ispričao jednu od najvećih ovogodišnjih teniskih priča. Možda i najveću. Ne samo ove godine. U zime jedne karijere u koju su mnogi sumnjali, sa 34 godine, tri mjeseca nakon što je obolio i oslobodio se virusnog menengitisa, iako dugo nije znao hoće li uopće više moći igrati ili je to kraj, Ivo Karlović se senzacionalno vratio.

Podatak da niti jednom od početka turnira nije izgubio servis, protivnici su imali kombinarno četiri break-lopte, reći će više od svega. Iz meča u meč je servirao senzacionalno, ali ni talentiranom, ljevorukom Kolumbijcu nije pomoglo. Uhvatio je ukupno 13 poena na početni udarac našeg asa.

Rano je Karlović breaknuo pa to sigurno držao, dobio prvi set, krajem drugog propustio 0:40, ali je ostao miran jer ništa nije mogao, Falla je odigrao odlično i onda je potražio samo jednu, samo jednu pravu priliku u tie-break. Koja j doška kod 4:4 uz pomoć Falle koji je pretjerao s orhendom i promašio po širini. A kad je s druge strane Ivo karlović, ovakav Karlović, onda to obično znači - kraj. Karloviću su trebala dva poena, Falli barem jedn, no Kolumbijac niti jednom nije ni dotaknuo loptu.

Karlović je osvojio peti naslov u karijeri u osmom finalu. I prvi nakon Nottighama 2008. koji se igrao na travi, ali zbog kiše koja je cijeli vikend padala završio u dvorani. Karlovića nije smetalo. Ni jedno ni drugo. Pet godina je čekao, nakon svega, tko je mogao vjerovati, osim njega, da će dobiti još jednu priliku.

Briljantan? Briljantan je preslaba riječ.

ATP Bogota, finale:

Karlović – Falla 6-3, 7-6 (4)

Linker
24. rujan 2024 11:19