Julian Finney/Getty Images
REAKCIJE SA SVIH STRANA

'JEDNOSTAVNO VELIČANSTVENO, IZVAN SVAKE PAMETI' Svijet sporta se naklonio Nadalu nakon povijesnog podviga: 'Jeste li ikada vidjeli ovakvu dominaciju?

Piše: Sportske novostiObjavljeno: 09. lipanj 2019. 23:12

Rafael Nadal ispisao je danas u Parizu novu stranicu teniske povijesti.

Postao je prvi u povijesti koji je u pojedinačnoj konkurenciji 12 puta osvojio neki od četiri Grand Slam turnira. Dosad je rekord dijelio sa Australko Margaret Court koja je 11 puta slavila naslov na Australian Openu.

Ali Nadal je svoju dominaciju u Parizu okrunio novim naslovom u repriti prošlogodišnjeg finala. Nakon njegovog slavlja protiv Dominica Thiema 6-3, 5-7, 6-1, 6-1 na društvenim mrežama sjajnom su se Španjolcu naklonili mnogi velikani iz svijeta sporta.

"Jednostavno veličanstveno. Osvojiti naslov na Grand Slamu nije jednostavno, a osvojiti 12 naslova na French Openu je izvan svake pameti. Čestitke Kralju zemlje", napisao je legendarni Rod Laver.

Oglasio se i legendarni golfer Tiger Woods, jedan od najboljih u povijesti.

"Kralj zemlje ne želi dijeliti bogatstvo. Čestitke", napisao je Woods.

"Jeste li ikada prije vidjeli ovakvu dominaciju i konstantnost", zapitao se Pat Cash.

"Nikad neće postojati drugi Nadal. Čestitke na nevjerojatnom 12. naslovu na French Openu. Genijalac na zemlji s nevjerojatnom radnom etikom. On je uzor na terenu i izvan njega. Svaka čast", napisala je legendarna Billie Jean King.

"12 puta. Nevjerojatno", napisao je legendarni košarkaš Dirk Nowitzki.

"Naš počasni član nastavlja ispisivati povijest. Čestitke Rafa, najbolji si", napisali su iz Real Madrida.

Linker
26. travanj 2024 12:14