MELBOURNE, AUSTRALIA - JANUARY 19: Ivo Karlovic of Croatia plays a forehand in his first round match against Ruben Bemelmans of Belgium during day one of the 2015 Australian Open at Melbourne Park on January 19, 2015 in Melbourne, Australia. (Photo by Scott Barbour/Getty Images)
 Scott Barbour / 2015 Getty Images
TENIS

Karlović propustio meč-loptu

Piše: HinaObjavljeno: 12. lipanj 2015. 17:25

Hrvatski tenisač Ivo Karlović nije uspio izboriti nastup u polufinalu ATP turnira u nizozemskom ' s-Hertogenboschu, nakon što ga je u četvrtfinalu pobijedio domaći igrač Robin Haase sa 6-7 (4), 6-4, 7-6 (3).

Najvažniji statistički podatak meča koji je trajao dva sata i 15 minuta bila je iskorištenost prilika za break. Haase je imao jednu u cijelom meču, a ona mu je donijela osvajanje drugog seta i povratak u meč. Ivo Karlović koji je zabio 24 asa, ali nije servirao onako učinkovito kako on to zna u prijelomnim trenucima, imao je čak osam prilika za break, ali nije iskoristio nijednu.

Prvu priliku za break hrvatski tenisač propustio je u sedmom gemu prvog seta. U drugoj dionici je tri break-lopte imao u šestom i još dvije u desetom gemu. Još dvije je propustio u posljednjoj dionici, u drugom gemu te u desetom, što je ujedno bila i meč-lopta.

Nažalost, Haase se izvukao i s dva mini-breaka u odlučujućem gemu stigao do vrijedne pobjede koja ga je odvela u polufinale domaćeg ATP turnira na travnatoj podlozi, gdje ga čeka Francuz Nicolas Mahut.

ATP 's-Hertogenbosch - četvrtfinale:

Robin Haase (Niz) - IVO KARLOVIĆ (HRV/5) 6-7 (4), 6-4, 7-6 (3)

Nicolas Mahut (Fra) - Adrian Mannarino (Fra/6) 6-1, 6-3

Linker
22. rujan 2024 01:26