TENIS

Karloviću naslov, Čilić ispao

Karlovićev i Kubotov niz impresivniji je tim više što su prvi put nastupali zajedno
Piše: HinaObjavljeno: 13. lipanj 2015. 22:10

U roku od 24 sata Marin Čilić i Ivo Karlović promijenili su uloge. Pobjednik je postao gubitnik i obrnuto. Karlović je osvojio turnir parova u 's-Hertogenboschu, svoj drugi u karijeri, dok je Čilić u Stuttgartu izgubio od Troickog te ostao bez finala.

Nakon što je u Nizozemskoj u petak izgubio u četvrtfinalu, Karlović se okrenuo parovima te s Poljakom Lukaszom Kubotom doslovno otpuhao konkurenciju na Topshelf Openu. U finalu su sa 6-2, 7-6(9) svladali Francuze Pierre-Huguesa Herberta i Nicolasa Mahuta, ovogodišnje finaliste Australian Opena.

Karlović je punih devet godina čekao da ponovno podigne pokal u paru, još od Memphisa 2006. kada je trijumfirao s Južnoafrikancem Chrisom Haggardom. Njegov i Kubotov niz impresivniji je tim više što su prvi put nastupali zajedno, a Div sa Šalate je prije Den Boscha odigrao samo jedan meč u parovima u 2015.

Marin Čilić ne može se pohvaliti svojom igrom u Stuttgartu. Nakon što se tijesno provukao protiv Mische Zvereva, najboljeg je hrvatskog tenisača jučer sa 6-3, 6-7(1), 7-6(2) pobijedio Viktor Troicki. Srbin je četvrti put zaredom nadigrao Čilića, iskoristivši njegovu neodlučnost kada je meč trebalo privesti kraju.

Nakon što je proigrao krajem drugog seta, Marin je u trećem prvi stekao break prednosti, no dopustio je Troickom da uhvati pojas za spašavanje i potpuno okrene rezultatsku situaciju. Isto kao i Karlović dan ranije protiv Haasea, prokockao je osam break lopti. Valja zabilježiti i da je Troicki puno bolje servirao, ubacivši 19 aseva uz 71 posto prvog servisa.

Ana Konjuh nema sreće s vremenom. U Nottinghamu već dva dana čeka četvrtfinalni meč protiv Sachije Vickery i do subote navečer nije ga dočekala. Novi pokušaj je u nedjelju, prognoza kaže da će se oblaci konačno smilovati.

Linker
22. rujan 2024 01:33