AFP
POBJEDNICA US OPENA

Kim Clijsters obranila naslov u New Yorku deklasiravši Zvonarjevu

Belgijska tenisačica Kim Clijsters obranila je naslov pobjednice na US Openu uvjerljivom pobjedom u finalnom meču nad Ruskinjom Vjerom Zvonarjevom 6-2, 6-1
Piše: Agencija TotalsportObjavljeno: 12. rujan 2010. 11:20

Nakon teške polufinalne pobjede nad Amerikankom Venus Williams (4-6, 7-6(2), 6-4), Clijsters je u meču protiv Zvonarjeve dominirala od prve do posljednje loptice i tako došla do svog trećeg ukupno naslova na US Openu (2005., 2009. i 2010.).

U meču koji je trajao tek 59 minuta i koji je bio lišen rezultatske neizvjesnosti Clijsters je kod rezultata 2-2 u prvom setu nanizala sedam uzastopnih gemova za 21. pobjedu zaredom (2006. propustila nastup zbog ozljede, a 2007. i 2008. zbog mirovine) na terenima Flushing Meadowsa. To je drugi najdulji niz pobjeda na US Openu u Open eri, nakon onog Chris Evert (31 uzastopna pobjeda).

- Uvijek je čast vratiti se na mjesto gdje ste igrali dobro i gdje ste pobjeđivali i uvijek želite ponovo doći i pružiti svoj najbolji tenis. Ja sam znala da ako pružim sve od sebe da sam sposobna pobijediti najbolje tenisačice – rekla je Clijsters, kojoj je pobjeda nad Zvonarjevom bila deveta u nizu protiv tenisačica iz Top 10 na WTA ljestvici.

Zvonarjevoj je ovo bio drugi Grand Slam finale, samo dva mjeseca nakon nastupa u završnici Wimbledona gdje je osvojila tek pet gemova u meču protiv Serene Williams.

- Velika je čast za mene bila igrati u finalu US Opena i pred njujorškom publikom. Kim je odigrala jako dobar meč. Nije mi pružila priliku za povratak iako sam dala sve od sebe – komentirala je Zvonarjeva, kojoj je ovo bio šesti poraz od Clijsters u osmom međusobnom meču.

Clijsters je prilikom dodjele nagrada pokušala utješiti Zvonarjevu riječima:

- Ti si sjajna igračica. Samo nastavi ovako i doći ćeš do naslova (Grand Slama). Ja sam igrala šest ili sedam finala dok nisam dohvatila prvoga.

Zvonarjeva je na to odgovorila:

- Kim je velika pobjednica, ali je također sjajna osoba. Zbog onog što je rekla možda sada i nisam toliko razočarana. Nadam se da ću dobiti novu priliku na nekom Grand Slamu. Tada ću, nadam se, biti iskusnija.

US Open, finale, tenisačice:

Clijsters (2) – Zvonarjeva (7) 6-2, 6-1

Linker
19. travanj 2024 23:14