Robert Deutsch-USA TODAY Sports / USA Today Sports
DAVIS UZELA NASLOV

KONJUH ZAPELA NA POSLJEDNJOJ STEPENICI, PORAŽENA U FINALU, ALI OSTVARILA RENKING KARIJERE 'Malo sam razočarana, ali nije ovo loš početak sezone'

Piše: HinaObjavljeno: 07. siječanj 2017. 09:55

Amerikanka Lauren Davis, 61. igračica svijeta, pobjednica je WTA turnira u novozelandskom Aucklandu, gdje je u subotnjem finalu sa 6-3, 6-1 svladala najbolju hrvatsku tenisačicu Anu Konjuh te se na taj način se domogla svog prvog WTA naslova, a 19-godišnju Dubrovčanku ostavila na jedinom trofeju iz Nottinghama 2015. godine.

Davis je do svog prvog trijumfa stigla za 71 minutu finala u kojem je prikazala briljantan tenis, ostavljajući Anu Konjuh bez pravog odgovora. Tako je 23-godišnja Amerikanka od 2-2 u prvom setu do kraja meča izgubila svega dva gema, a vrlo važna za rasplet cijelog meča bila je završnica prve dionice.

Davis je prva stigla do 'breaka' za vodstvo 4-2, ali je Konjuh odmah uzvratila. No, Amerikanka je u osmom gemu ponovno došla do prednosti, a potom bez izgubljenog poena zaključila servis za osvajanje prvog seta.

U istom je ritmu Davis nastavila igrati i u drugom setu, u kojem je odmah na početku ponovno slomila početni udarac Konjuh. Nažalost, naša najbolja tenisačica nije pronašla način kako preokrenuti dvoboj, ponajviše zahvaljujući lošem servisu i pogreškama koje su joj se događale u krivim trenucima. Konjuh je napravila pet dvostrukih pogrešaka u meču, s dvije je darovala prilike za 'break' svojoj suparnici, dok je posljednjom dovela Davis na poen do pobjede te je nakon 71 minutu finala morala stisnuti ruku Amerikanki.

Jerry Lai-USA TODAY Sports
Jerry Lai-USA TODAY Sports / USA Today Sports

"Naravno da sam razočarana porazom u finalu, ali ovo nije loš početak sezone. Čestitam Lauren, koja je igrala nevjerojatno i svaku loptu poslala baš tamo kamo je trebalo", izjavila je Ana Konjuh nakon meča u kojem je po drugi put poražena od Davis.

I prvi su meč odigrale u Aucklandu, u osmini finala prije tri godine, kad je Amerikanka trebala tri seta za pobjedu. Davis je prošle sezone dvaput bila nadomak osvajanju svog prvog naslova, ali je poražena u finalima turnira u Washingtonu i Quebec Cityju.

"Osjećaj je sjajan, nestvaran. Čekala sam na ovaj trenutak nekoliko godina. Dva prošlogodišnja poraza u finalima su bila obeshrabrujuća i frustrirajuća. No, dočekala sam treću sreću", izjavila je ushićena Amerikanka koja je za trijumf u Aucklandu zaradila 43.000 dolara i 280 bodova.

Ani Konjuh je pripao ček na 21.400 dolara, a sa 180 zarađenih bodova naša je tenisačica došla do novog najboljeg renkinga u karijeri, napredovala za 11 pozicija, te će u ponedjeljak osvanuti na 36. mjestu pojedinačne WTA ljestvice.

Linker
18. travanj 2024 18:11