AUCKLAND, NEW ZEALAND - JANUARY 07: Ana Konjuh of Croatia hits a forehand shot in her match against Elena Vesnina of Russia during day three of the 2015 ASB Classic at ASB Tennis Centre on January 7, 2015 in Auckland, New Zealand. (Photo by Fiona Goodall/Getty Images)
 Fiona Goodall / 2015 Getty Images
WTA PRAG

Koukalová bolja od Konjuh

Piše: Vladimir ZrinjskiObjavljeno: 29. travanj 2015. 19:22

Dramatični maraton protiv Belinde Benčić ispraznio je baterije Ane Konjuh, koju je u osmini finala WTA turnira u Pragu sa 6-4, 2-6, 6-2 svladala domaća tenisačica Klára Koukalová.

Prevrtljiv meč koji će najbolje opisati podatak o ukupno 15 breakova i 42 break lopte otišao je na stranu 16 godina starije tenisačice. Čehinja je u završnici pokazala više mirnoće i zasluženo prošla.

Radni naslov prvog seta bio je “ulovi me ako možeš”. Iako je Ana na startu odlično servirala, tvrdi otpor rođene Pražanke neprekidno ju je tjerao na pogreške s osnovne crte.

Prvi break Koukalóva je napravila u trećem gemu, a drugi odmah u sljedećem, i to nakon što je Ana prethodno spasila sedam break lopti. Set ni približno nije bio riješen. Konjuh vraća na 4-4, a onda kao i u dvoboju protiv Benčić neobjašnjivo upada u novu seriju promašaja i ponovno gubi servis. Iako je imala priliku da se i drugi put vrati u igru, nije je iskoristila.

U drugom je setu Koukalová doživjela raspad sistema. Nakon podužih početnih gemova, bivša članica Top 20 i osvajačica tri WTA titule počela se razbacivati i omogućila Ani da izgradi neuhvatljivu zalihu. Pri rezultatu 1-4 Koukalová je frustrirana vlastitom igrom bila na rubu suza. Jedan break je uspjela vratiti pa nakon toga opet izgubila servis, a time i drugi set.

Bombardiranje breakovima nastavljeno je u trećem setu. Do šestog gema nijedna tenisačica nije uspjela osvojiti svoj servis, a tada Koukalová prva potvrđuje break i odlazi na 4-2. Novi preokret više se nije dogodio.

Linker
21. rujan 2024 14:46