PARIS, FRANCE - MAY 27: Mirjana Lucic-Baroni of Croatia returns a shot in her Women's Singles match against Simona Halep of Romania during day four of the 2015 French Open at Roland Garros on May 27, 2015 in Paris, France. (Photo by Clive Mason/Getty Images)
 Clive Mason / 2015 Getty Images
VELIKA ŠTETA

Kraj hrvatske senzacije: Mirjana prokockala pobjedu i razveselila Francuze

Alizé Cornet razbila je pariški san Mirjane Lučić-Baroni. Na najvećem stadionu Roland Garrosa okrenula je vodstvo Makaranke i sa 4-6 6-3 7-5, nošena podrškom domaće publike, ušla u osminu finala.
Piše: Vladimir ZrinjskiObjavljeno: 29. svibanj 2015. 16:24

U četvrtom kolu neće biti ni Donne Vekić, koju je glatko nadigrala sedma igračica svijeta Ana Ivanović.

Lučić-Baroni je „atomski“ otvorila program na terenu Philippe Chatrier. Ulazak u meč bio je odgođeni nastavak briljantne izvedbe protiv Halep. Odmah je namjestila udarac, brzinski počistila sve linije i povela 5-1, dok je Cornet nemoćno pogledavala prema svojem stožeru i tražila bilo kakav savjet.

Jedna od sugestija urodila je plodom, jer Francuskinja se pribrala i dobila tri gema zaredom. Pri vodstvu 5-4 činilo se da Mirjanu hvata lagana panika, ali uspjela je preokrenuti 0-30 pa s četiri uzastopna poena zaključiti prvi set.

Rezultatski zaostatak nije pokolebao Cornet. Juniorska osvajačica Roland Garrosa iz 2007. u drugom je setu od početka bila u prednosti. Broj Mikičinih pogrešaka udvostručio se, što se brzo vidjelo na rezultatu. Naša je tenisačica dvaput nadoknađivala izgubljeni servis, no treći nije uspjela i Cornet se vratila u igru.

U odlučujućem setu Cornet se oslonila na provjerenu, ziherašku taktiku. Sav je posao ostavila suparnici, bez obzira je li Lučić-Baroni završavala izravnim poenima ili promašajima. Plan je uspio, jer Mirjaninih je pogrešaka (29) u toj dionici na kraju bilo više nego winnera (21). Prvi servis za meč uspjela je preživjeti, no u drugom je ostala bez snage i morala potpisati kapitulaciju.

Donna Vekić uglavnom je bila pasivna promatračica protiv Ane Ivanović. Samo 52 minute trebale su osvajačici Pariza iz 2008. da se plasira u četvrto kolo. Vekić je bila vidno impresionirana, statična i sklona početničkim promašajima. Iako je početkom drugog seta imala break prednosti, Ivanović je igrala tenis na drugoj razini i Donna se morala zadovoljiti sa tri osvojena gema.

Roland Garros, važniji rezultati

Tenisačice, 3. kolo: Cornet(29) - Lučić-Baroni - Cornet(29) 4-6 6-3 7-5, Ivanović(7) - Vekić 6-0 6-3.

Parovi (M), 2. kolo: González/Sa - Draganja/Kontinen(13) 6-3 6-4.

Linker
22. rujan 2024 01:52